Prajitura Dana :)

de papabundetot in Prajituri, 18 Oct 2013 | 8203 vizualizari

 

Pentru ca e o prajitura marca “eu”,m-am gandit sa imi poarte numele ca nu stiam cum sa ii spun,mai ales ca am creat-o din mers ca sa spun asa…cand am intrat in bucatarie stiam doar ca vreau sa fac o prajitura care sa nu mai fie cu mere…asa ca…asta a iesit,o pufosenie cu crema,frisca si ceva ciocolata :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri de ulei
  • 9 linguri de faina
  • esenta de cafea
  • o lingurita de mac
  • 2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 75 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr alune macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dana :):

Galbenusul l-am separat de albus,l-am frecat bine cu zahar pudra si cel vanilat,apoi am batut albusurile spuma tare.Am incorporat usor galbenusurile peste spuma de albus,apoi am adaugat uleiul,faina esenta si praful de copt,am omogenizat bine totul,amestecand cu grija,am  pus aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am introdus in cuptorul incins in prealabil.Am lasat blatul la copt 25 min,apoi am incercat cu o scobitoare si daca a fost copt l-am dat pe balcon la racit.

Crema: Am pus laptele condensat si cel normal in oala,am adaugat galbenusurile si am amestecat bine,apoi am pus oala la foc.Dupa ce laptele s-a infierbantat,aproape ajungand la punctul de fierbere,am  adaugat zaharul vanilat si ciocolata taiata bucati,am amestecat sa se topeasca ciocolata,apoi am adaugat amidonul pentru a ingrosa crema,am lasat sa mai dea un clocot si am dat crema deoparte la racit.

Peste blatul racit deja,am pus crema de ciocolata (care intre timp s-a racit si ea),apoi un strat de alune zdrobite,200 ml frisca batuta bine si deasupra am ras pe razatoarea mare inca putina ciocolata pentru contrast.

O prajitura foarte aromata si pufoasa,care merita incercata.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dana :)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza