Prajitura Dana cu kiwi

de Bucataras in Prajituri, 1 Mai 2009 | 10795 vizualizari

 

Va trimit o reteta de prajitura foarte racoritoare si ffff buna, atat ca si aspect cat si la gust, zice Dana.
Ingrediente pentru o tava mare, adica cam 50-60 portii.

 

INGREDIENTE

  • 1.5kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g margarina
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • 100 g visine fara samburi
  • Crema:
  • 400 ml suc orice fel, preferabil negazos
  • 1 budinca de orice fel
  • 6 linguri zahar
Portii: -10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dana cu kiwi:

Se curata merele , se taie in 4 bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste mere presaranduse zaharul si zaharul vanilat, apoi margarina taiata fulgisori. Se introduce la cuptor la 180 grade, cuptorul gata incalzit.

La blat, se amesteca albusurile cu 6 linguri de apa si se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu bicarbonatul.
Cand este gata de batut blatul se scoate tava din cuptor se toarna jumate din blat peste mere, se adauga visine peste jumatatea de compozitie de blat, si peste se pune restul de compozitie de blat, care dupa preferinta se poate colora cu 1 lingura de cacao.
Se baga iar la cuptor la 180 grade cam 40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.

Dupa aceea se pune crema/budinca care asa calduta se pune peste mere.
Dupa racire se pune peste crema un start din 200 ml frisca lichida, si dupoa preferinte ornam cu fructe. Eu am ales kiwi, peste care am turnat un strat de tort gelle transparent preparat cf instructiunilor de pe plic.
Sper sa va placa!

 

COMENTARII (3)

Ligia Bxl 1

31.01.2011, 15:00

bun bun

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:32

vpepuskas7 1

08.01.2014, 13:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D