Prajitura ''Daria''

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Ian 2013 | 13439 vizualizari

 

Pentru ca m-a invatat parintele sa micsorez pozele,am sa postez si reteta...

 

INGREDIENTE

Foi

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • 4 linguri lapte
  • faina cat cuprinde

Crema

  • 1/2 l lapte
  • o cana zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 lingura dulceata
  • o foaie sfaramata

Glazura

  • 4 albusuri
  • o cana zahar farin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Daria'':

Foile:Se amesteca toate ingredientele si se face o coca care se imparte in 3,se coc 3 foi pe fundul tavii.

Nu mi-au iesit foarte mari foile.

Crema:Laptele cu zaharul,cacaua si nuca se pun pe foc,sa de-a intr-un clocot.

Se da de pe  foc si se sfarama o foaie inauntru se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se adauga gemul sau dulceata,dupa preferinte,eu am avut gem de piersici galbene.

Pentru ca n-am respectat cantitatile,adica am scapat mai mult lapte si nuca,mi-a iesit mai multa crema si am pus si deasupra foilor si apoi am adaugat glazura, adica albusurile cu zaharul,batute spuma pe baie de abur.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura ''Daria'' 197628
retete culinare - Prajitura ''Daria'' 197629
retete culinare - Prajitura ''Daria'' 197630
retete culinare - Prajitura ''Daria'' 197631
retete culinare - Prajitura ''Daria'' 197632
retete culinare - Prajitura ''Daria'' 197633
retete culinare - Prajitura ''Daria'' 197634
retete culinare - Prajitura ''Daria'' 197635

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (25)

Pushaa 1

24.01.2014, 11:06

buna!

Gergiana S 1

24.01.2014, 12:23

Pe doamna prajiturica asta asa frumoasa, o cheama ca pe fiica mea Promit solemn ca o fac

babi5 1

25.01.2014, 15:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55