Prajitura de ananas cu crema de trufe

de Rux in Prajituri, 17 Dec 2010 | 3117 vizualizari

 

O prajitura fina, racoroasa si foarte delicioasa

 

INGREDIENTE

  • crema de trufe de ciocolata:
  • 3 ciocolate( una neagra si doua cu lapte )
  • 100 gr unt
  • 150 gr frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • Blat:
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 2 plic vanilie
  • 200 gr faina
  • un praf copt  
  • Siropul de ananas:
  • o felie de ananas
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa  
  • Crema de ananas:
  • doua felii mari de ananas proaspat
  • 1 vanilie esenta
  • 200 ml frisca
  • 100 gr unt la temp camerei
  • 5 linguri zahar pudra  
  • 1 felie de ananas taiata marunt pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ananas cu crema de trufe:

Facem blatul:

Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la racit , se scoate din hartie apoi se taie in doua transversal .

Crema de ananas:

Facem ananasul pasta la blender. Il punem apoi la mixer cu frisca si apoi cu untul moale la temp camerei, vanilia si zaharul. Dam la rece sa se intareasca, apoi asezam crema pe partea de jos  a blatului insiropata cu siropul de ananas:

Siropul de ananas:

Punem intr-un ibric, pasta de ananas( facam pasta la blender) apoi apa si zaharul, lasam pana se infierbanta dar nu dam in clocot. Cu acest sirop insiropam blatul cu lingura. Apoi asezam crema de ananas racita si deasupra iar blatul pe care il insiropam. Punem deasupra crema de trufe.

Crema de trufe:

Se pune un ibric cu apa pe foc si in el alt ibric in care punem apa( 2 linguri) si ciocolata la topit( beau-marin). Cand este topita, luam ibricul de pe foc si racim cateva minute. Punem din nou ibricul pe foc si adaugam si frisca. Amestecam foarte bine si adaugam si untul. Mixam bine de tot si adaugam si zaharul.

Asezam bucatele de ananas proaspat deasupra si gata dam la rece ...servim dupa doua trei ore....sau mai bine dupa ce va sta toata noaptea la rece.( eu nu am avut rabdarica)

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de ananas cu crema de trufe 71797
retete culinare - Prajitura de ananas cu crema de trufe 71798

COMENTARII (27)

Rux 1

18.12.2010, 22:31

Ce vizite de fete minunate!

MotanLaOale 1

20.12.2010, 09:18

arata bine

kamy 1

20.12.2010, 20:08

wowwww 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S