Prăjitură de banane cu pepene galben

de ionix in Prajituri, 7 Mar 2010 | 4149 vizualizari

 

Reteta este o adaptare din ceea ce am gasit prin caietelul cu retete :D

 

INGREDIENTE

Blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • Coaja de la o lamaie
  • O lingurita praf de copt
  • Faina cat cuprinde (cira 300 g)
    Sirop:  
  • 100 ml cu apa
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Zeama de la o lamaie
    Crema:  
  • 1 kg pepene galben
  • ½ kg banane
  • 4 linguri cu zahar
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 plic jeleu de lamaie
  • 2 pliculete mici de gelatina
  • 300 ml smantana dulce
  • 1 pliculet intaritor de frisca
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură de banane cu pepene galben:


Prepararea blatului:


Ouale se bat, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand zaharul se topeste.


Peste ouale batute se pune, putin cate putin, uleiul.


Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in restul compozitiei, amestecand de jos in sus.


Pe o planseta se pune putin ulei si intindem o foaie cate sa ne incapa in tava.


In tava se pune hartie de copt si se pune foiaia de blat, eu am rulat-o pe fcalet pentru a o pune in tava.


Aluatul se inteapa din loc in loc si se pune pe ultimul rand in cuptor la foc mic.


Se face testul cu scobitoarea, inainte de a scoate blatul din cuptor, si se da la racit.



Prepararea siropului.


Se pune apa cu zaharul si zaharul vanilat la fiert.


Cand a inceput sa fiarba se pune zeama de lamaie, se opreste focul si se da la racit.


Cand s-a racit se pune peste blatul rece, blatul a fost scos de pe hartia de copt dar pus inapoi in tava.



Prepararea cremei:


Bananele si pepenele galben se curate si se dau pe masina de tocat.


Se amesteca cu zeama de lamaie si zaharul.


Jeleul si gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj iar apoi se toarna, putin cate putin, peste pepene si banane.


Compozitia respective se da la racit pana cand incepe sa se inchege.


Intre timp smantana dulce o batem cu mizerul pana incepe sa se ingroase iar apoi turnam intaritorul de frisca.


Smantana dulce batuta bine, trebuie sa fie destul de tare, se toarna peste amestecul de fructe cu gelatina si astfel am facut crema.



Asamblarea prajiturii se face in tava in care am copt blatul.


Peste foaia insiropata turnam crema si nivelam.


Se lasa la frigider peste noapte si a doua zi se taie cum doriti.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

trebuie neaparat hartie de copt... daca nu aveti cred ca blatul ar trebui copt pe fundul tavii...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20932
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20933
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20934
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20935
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20936
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20937
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20938
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20939
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20940
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20941
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20942
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20943
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20945
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20946
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20947
retete culinare - Prăjitură de banane cu pepene galben 20948

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

08.03.2010, 16:52

arata f bn, se vede k e o prajiura fina, o sa astept pana apare pepenele, pt k asa cum ai zis si tu acum nu are gust, o bagam la favorite

ionix 1

08.03.2010, 20:50

asa sa faci... pepenele galben acum are gust de bostan si la cat de fina e prajiturica asta nu se merita sa faci acum

nadia 1

18.03.2010, 19:08

Arata nemaipomenit de bine, iar amestecul de pepene cu banane trebuie sa fie foarte aromat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!