Prajitura de branza cu iz de ciocolata

de ionix in Prajituri, 14 Sep 2009 | 5627 vizualizari

 

prajitura moldoveneasca :D buna rau...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 g unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 2 oua
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 lingura bircabonat stins cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • cacao dupa gust

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 1 pahar de zahar
  • 3-4 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 4-5 pliculete de zahar vanilat
  • 2-3 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de branza cu iz de ciocolata:


Aluatul:


Untul se freaca doua galbenusui, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusurile frecate.Treptat se adauga faina alternand cu laptele apoi se adauga bicarbonatul, esentele si cacao dupa gust. Trebuie sa aibe consistenta aluatului de chec sau un pic mai groasa, depinde de oua.



Umplutura:


Branza de vaci se freaca cu ouale, zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.


Apoi se adauga si faina amesetcand bine pentru a nu crea cocoloase.



tava se tapeteaza cu faina.


Se aseaza 3/4 din aluat in tava peste care se pune umplutura cu mana, intinzand cu grija peste tot.


Peste umplutura se intinde restul de aluat. Se da la foc mediu pana se coace.


Se orneaza cu pudra de nuca de cocos si se taie rombulete, triunghiulete, patratele, cum o fi... :D



Pofta buna!









 

TIPS-URI

1

personal, eu pun mai multe esenturi pentru a avea mai multa aroma.... acum fiecare face dupa gust... :p

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de branza cu iz de ciocolata 7660
retete culinare - Prajitura de branza cu iz de ciocolata 7661

COMENTARII (3)

Gouda 1

24.09.2010, 21:46

eu tot vreau una

ionix 1

24.09.2010, 21:53

hehe... e vecheeeeeeeee... sa nu papi din ea... poti sa-ti faci singurica daca vrei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10