Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 3411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branză de vaci
  • 175 ml smântână
  • 3 linguri zahar pudră
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr tos
  • 5 linguri griș
  • 100 g stafide (opțional)
  • coaja de la o lămâie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură de brânză de vaci (fără făină):

Omogenizăm foarte bine brânza de vaci cu smântâna și zahărul pudră.

Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr tos și 5 linguri de griș.

Adăugăm gălbenușurile peste brînza de vaci, coaja de la lămâie și stafidele (nu necesită înmuiere).

Batem albușurile de ouă cu puțină sare (spumă foarte tare).

Turnăm spuma de albușuri peste compoziția de brânză și prin mișcări ușoare de jos în sus încorporăm spuma.

Ungem cu unt o tavă de yena și tapetăm cu pesmet.

Turnăm compoziția în tavă. Punem tava în cuptorul încălzit. Timp de coacere 30-35 minute la foc moderat.

Tăiem prăjitura abia când s-a răcit. Pentru cei care doresc un desert mai dulce se poate pudra cu zahăr pudră.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408445
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408446
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408447
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408448
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408449
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408450
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408451
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408452
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408453
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408454
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408455
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408456
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408457
retete culinare - Prăjitură de brânză de vaci (fără făină) 408458

COMENTARII (26)

Zamfira 1

24.10.2015, 21:23

Rocsi

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:05

tare buna!

Zamfira 1

26.10.2015, 09:28

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S