Prajitura de capsuni

de sandytza in Prajituri, 14 Apr 2010 | 4760 vizualizari

 

O prajitura racoroasa care se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri lapte praf
  • 2 linguri miere
  • 60 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • Crema
  • 4 albusuri
  • 500 gr capsuni
  • 200 gr frisca lichida
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de capsuni:

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se freaca impreuna cu untul, laptele praf, mierea si praful de copt.
Se adauga albusurilepeste galbenusuri, se amesteca usor sa nu se lase albusurile apoi se adauga treptat faina.
Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna aluatul si se niveleaza cu o lingura. Aluatul este destul de grosut asa ca eu l-am intins cu cutitul pe hartie apoi ampus hartia in tava.
Se coace in cuptor la 180 grade timp de 15 min.

Crema

Frisca se bate spuma si se pune deoparte.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul .Capsunii se zdrobesc cu blenderul pana se fac suc. Se pune bolul cu albusuri deasupra unei oale cu apa clocotita si se mai bate pana ce se intaresc albusurile. Se adauga sucul de capsuni si se continua sa se bata pana cand albusurile sunt un pic caldute.
Gelatina se dizolva pe foc in 50 ml apa . Cand s-a dizolvat se ia de pe foc si se adauga 50 ml apa rece. Se adauga treptat peste albusurile batute spuma cu capsunii, apoi se amesteca cu frisca batuta.

Se pune prima foaie intr-o tava tapetata cu folie transparenta . Se toarna toata crema, se niveleaza apoi se pune a doua foaie. Se baga la rece pentru 2-3 ore apoi se orneaza cu 200 ml frisca batuta spuma.

 

COMENTARII (19)

Miha 1

15.04.2010, 12:44

Si pe aia naturala cum o faci sa stea teapana? Cum o faci motz? Eu n-am reusit...

sandytza 1

15.04.2010, 22:55

In primul rand iti spun ca imi place poza ta Miha . Aia naturala o bat cu mixerul pana e un pic cremoasa apoi adaug zaharul si o mai bat pana se face teapana. Dar eu vb de astea din Spania care toate sunt la fel daca le bati ai frisca .

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:21

yammy ce bn arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D