Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Aug 2012 | 5686 vizualizari

 

Ei, de cand astepta si reteta asta la coada! Bifata! :))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 75 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 65 gr ciocolata topita
  • 3 lg faina
  • 2 lg amidon
  • 3 lg cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt

Bilute de branza si cocos:

  • 250 gr ricotta/crema de branza
  • 70 gr cocos
  • 50 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg amidon

Glazura:

  • 80 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos:

Am tapetat o tava de 30cm x 20cm si am pornit cuptorul la 180C.

Bilute:


Frecam galbenusurile cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare, apoi adaugam branza si amidonul, iar la final punem cocosul.

Formam bilutele si le dispunem in tava distantate cu cca 2cm.

Blat:


Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, iar cand bezeaua e gata turnam amestecul de galbenusuri si ciocolata topita (grija ca ciocolata sa nu fie foarte fierbinte cand o punem peste galbenusuri, altfel facem paparada :)) ). Turnam apoi amestecul de faina, amidon, cacao si praf de copt si omogenizam cu o lingura mare.

Turnam blatul peste bilutele din tava (tinute la rece pana atunci) si punem prajiturica la copt.

Cand trece testul scobitorii, o scoatem, o lasam sa se raceasca, apoi o intoarcem si punem peste ea glazura de mai jos.

Glazura:


Punem la foc zaharul cu laptele, iar cand primul s-a topit adaugam untul. Dupa omogenizare punem ciocolata si avem grija ca focul sa fie mic, sa se topeasca usor, nu sa se prinda (sa nu fiarba lichidul).

Turnam peste prajitura si asteptam sa se raceasca! :)

TIPS-URI

1

Blat:Daca vi se pare cam moale amestecul pentru a forma bilute, eventual mai adaugati cocos, in niciun caz nu amidon. Totusi, puteti incerca sa il puneti cateva minute la rece fara a mai adauga ceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (32)

LUK 1

31.08.2012, 09:20

foarte bine arata!si la mine e in asteptare

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:16

Place mult

andreea_angelo 1

19.11.2012, 17:50

ehhe arata fain fain

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si cafea