Prajitura de ciocolata cu buttercream

de Anastasia in Prajituri, 14 Dec 2011 | 3281 vizualizari

 

E super delicioasa reteta aceasta, imi place crema ca se face usor si este mai economa decat cea de frisca ;) :D o am de la surioara mea Dana Juhasz din Timisoara care locuieste de ani buni in America !

 

INGREDIENTE

  • Butter cream:
  • 300 gr unt
  • 4 albusuri de la oua mari
  • 1 cana de 240 ml. zahar 
  • un pic de sare
  • pentru blat:
  • 100gr. faina
  • 4 oua mari
  • 1lingura cacao cu varf ( 15gr.)
  • 120 grame zahar ( eu am pus 100)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • pentru glazura:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida de 10 % grasime
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu buttercream:

Mod de preparare crema:

Albusurile cu zaharul si sarea se pun la bain-marie si se amesteca delicat in el, dar constant pana cand albusurile se infierbanta la 50 de grade C si se topeste zaharul dureaza 3~4 minute. Se iau de pe foc si se bat cu mixerul pana cand s-a racit si s-a ingrosat, dupa care se adauga untul moale in cateva rate si mixam in continuu pana cand iese o crema fina si se poate intinde .

Se poate folosi crema imediat sau o lasam la frigider, este important sa o acoperim ermetic se pastreaza la frigider maxim 5 zile. Inainte de a folosi daca a stat la frigider se lasa la temperatura camerei si o mixam din nou ca sa-si revina la consistenta cremoasa. Daca vreau sa-i schimb gustul (aromele pe care le puteti folosi: lichior de alune sau rom, 2~3 linguri gran-marnie, 2~3 linguri mari de suc proaspat de lamaie si de putina coaja rasa fin de lamaie, cafea 3 linguri de ness dizolvat in 2 linguri de lichid - apa cafea sau rom, cu mure sau afine coacaze capsuni sa adaug 3 sferturi de cana de pireu de fructe pe care il fac prin fierbere si-l trec printr-o strecuratoare cu gauri mici ) Daca adaugi inainte de timp untul si albusurile inca nu s-au racit bine se poate intampla sa se taie crema. Ca sa repari crema trebuie sa pui blidul in altul mai mare cu apa foarte rece, cu cuburi de gheata si se bate pana se intareste iar, daca se taie cand o scoti de la frigider se pune blidul pentru doua secunde in apa fierbinte si se bate iar pana se intareste.

Mod de preparare blat:

Ungeti o tava pentru tort cu diametrul de 26 cm cu unt si o infainati. Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema. Adaugati faina cernuta cu cacao si  praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet cu o spatula de lemn. Turnati in tava compozitia, dati blatul in cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.

Pofta buna !

 

 

COMENTARII (20)

mena29 1

25.02.2012, 14:16

La multi ani Anastasia!

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:31

super frumos a iesit

Anastasia 1

22.04.2012, 08:29

Va multumesc din suflet pentru urari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55