Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada

de gaby_duceag in Prajituri, 26 Dec 2009 | 7577 vizualizari

 

o reteta preluata de pe culinar.ro,care m-a cucerit de la prima degustare.!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 113 grame ciocolata amara
  • 226 grame unt
  • 2 cani zahar
  • 2 1/2 cani faina cernuta
  • 1 cana lapte batut
  • 1/2 cana apa fierbinte
  • 4 oua1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • CREMA:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte evaporat(habar n-am ce-i ala:))),eu am pus 200ml frisca lichida)
  • 1/3 cana fulgi cocos
  • 1 cana nuci pecan (le-am inlocuit cu nuci obisnuite,amestecate cu alune,prajite usor si tocate)
  • 3 galbenusuri
  • 113 grame unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  •   GLAZURA:
  • 200g ciocolata amara sau semidulce
  • 1 cana smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada:

BLATUL:


Am pus ciocolata rupta cu apa fierbinte,intr-un castronel


le-am topit la microunde(castronul nu s-a topit:))))


am mixat untul cu zaharul pudra,pana ce nu se mai simtea zaharul.am separat albusurile de galbenusuri,si am adaugat galbenusurile in untul frecat,apoi usor,ciocolata topita


am cernut faina cu bicarbonatul si sarea apoi usor am inceput sa adauga cate putin peste amestecul cu ciocolata,alternand cu cate putin iaurt pana ce s-au terminat ambele(si iaurtul si faina)


la urma am amestecat usor albusurile batute spuma.


am impartit compozitia in doua si am copt blaturile intr-o tava de 20/30,tapetata cu hartie de copt,timp de 40min


ambele blaturi le-am taiat in doua,obtinand astfel 4foi din care am folosit doar 3:d.


crema:


am pus la fiert untul,zaharul ,frisca si galbenusurile


am fiert 12minute


am stins focul(de la aragaz,nu din soba:)))) si am adaugat nucile,alunele si nuca de cocos


am ansamblat:blat/crema/blat/crema/blat


glazura:


am fiert la foc mic frisca


cand a dat in clocot,am oprit focul si am adaugat ciocolata,amestecand pana la topirea completa


am lasat la racit,aproximativ 15minute,apoi am racit-o in apa rece(n-am eu rabdare sa treaca o ora,asa cum scria in reteta:))))


am turnat-o peste prajitura apoi am "decorat" din abundenta cu "fulgi"-adica-nuca de cocos

 

TIPS-URI

1

nu necesita insiropare!!!

2

crema o sa va para putina dar va garantez ca e suficienta!

3

se taie minunat,e perfecta pt transport:d,(daca e cazul)

4

e foarte foarte buna!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12596
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12597
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12598
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12599
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12600
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12601
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12602
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12603
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12604
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12605
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12606
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12607
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada 12608

COMENTARII (38)

danis 1

08.04.2010, 10:37

ce buna trebuie sa fi fost,am trecut-o la favorite

gaby_duceag 1

08.04.2010, 10:41

danis,chiar merita,crede-ma si in plus e perfecta pt transport,po' s-o faci colet sa mi-o trimiti)))

lia maria 1

06.05.2010, 18:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI