Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada

de gaby_duceag in Prajituri, 26 Dec 2009 | 7650 vizualizari

 

o reteta preluata de pe culinar.ro,care m-a cucerit de la prima degustare.!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 113 grame ciocolata amara
  • 226 grame unt
  • 2 cani zahar
  • 2 1/2 cani faina cernuta
  • 1 cana lapte batut
  • 1/2 cana apa fierbinte
  • 4 oua1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • CREMA:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte evaporat(habar n-am ce-i ala:))),eu am pus 200ml frisca lichida)
  • 1/3 cana fulgi cocos
  • 1 cana nuci pecan (le-am inlocuit cu nuci obisnuite,amestecate cu alune,prajite usor si tocate)
  • 3 galbenusuri
  • 113 grame unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  •   GLAZURA:
  • 200g ciocolata amara sau semidulce
  • 1 cana smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada:

BLATUL:

Am pus ciocolata rupta cu apa fierbinte,intr-un castronel

le-am topit la microunde(castronul nu s-a topit:))))

am mixat untul cu zaharul pudra,pana ce nu se mai simtea zaharul.am separat albusurile  de galbenusuri,si am adaugat galbenusurile in untul frecat,apoi usor,ciocolata topita

am cernut faina cu bicarbonatul si sarea apoi usor am inceput sa adauga cate putin  peste amestecul cu ciocolata,alternand cu cate putin iaurt pana ce s-au terminat ambele(si iaurtul si faina)

la urma am amestecat usor albusurile batute spuma.

am impartit compozitia in doua si am copt blaturile  intr-o tava de 20/30,tapetata cu hartie de copt,timp de 40min

ambele blaturi le-am taiat in doua,obtinand astfel 4foi din care am folosit doar 3:d.

 crema:

am pus la fiert untul,zaharul ,frisca si galbenusurile

am fiert 12minute

am stins focul(de la aragaz,nu din soba:)))) si am adaugat nucile,alunele si nuca de cocos

am ansamblat:blat/crema/blat/crema/blat

 glazura:

am fiert la foc mic frisca

cand a dat in clocot,am oprit focul si am adaugat ciocolata,amestecand pana la topirea completa

am lasat la racit,aproximativ 15minute,apoi am racit-o in apa rece(n-am eu rabdare sa treaca o ora,asa cum scria in reteta:))))

am turnat-o peste prajitura apoi am "decorat" din abundenta cu "fulgi"-adica-nuca de cocos

 

TIPS-URI

1

nu necesita insiropare!!!

2

crema o sa va para putina dar va garantez ca e suficienta!

3

se taie minunat,e perfecta pt transport:d,(daca e cazul)

4

e foarte foarte buna!

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-0
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-1
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-2
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-3
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-4
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-5
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-6
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-7
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-8
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-9
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-10
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-11
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada-12

COMENTARII (38)

danis

danis 1

08.04.2010, 10:37

ce buna trebuie sa fi fost,am trecut-o la favorite

gaby_duceag

gaby_duceag 1

08.04.2010, 10:41

danis,chiar merita,crede-ma si in plus e perfecta pt transport,po' s-o faci colet sa mi-o trimiti)))

lia maria

lia maria 1

06.05.2010, 18:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!