Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada

de gaby_duceag in Prajituri, 26 Dec 2009 | 10938 vizualizari

 

o reteta preluata de pe culinar.ro,care m-a cucerit de la prima degustare.!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 113 grame ciocolata amara
  • 226 grame unt
  • 2 cani zahar
  • 2 1/2 cani faina cernuta
  • 1 cana lapte batut
  • 1/2 cana apa fierbinte
  • 4 oua1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • CREMA:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte evaporat(habar n-am ce-i ala:))),eu am pus 200ml frisca lichida)
  • 1/3 cana fulgi cocos
  • 1 cana nuci pecan (le-am inlocuit cu nuci obisnuite,amestecate cu alune,prajite usor si tocate)
  • 3 galbenusuri
  • 113 grame unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  •   GLAZURA:
  • 200g ciocolata amara sau semidulce
  • 1 cana smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada:

BLATUL:

Am pus ciocolata rupta cu apa fierbinte,intr-un castronel

le-am topit la microunde(castronul nu s-a topit:))))

am mixat untul cu zaharul pudra,pana ce nu se mai simtea zaharul.am separat albusurile  de galbenusuri,si am adaugat galbenusurile in untul frecat,apoi usor,ciocolata topita

am cernut faina cu bicarbonatul si sarea apoi usor am inceput sa adauga cate putin  peste amestecul cu ciocolata,alternand cu cate putin iaurt pana ce s-au terminat ambele(si iaurtul si faina)

la urma am amestecat usor albusurile batute spuma.

am impartit compozitia in doua si am copt blaturile  intr-o tava de 20/30,tapetata cu hartie de copt,timp de 40min

ambele blaturi le-am taiat in doua,obtinand astfel 4foi din care am folosit doar 3:d.

 crema:

am pus la fiert untul,zaharul ,frisca si galbenusurile

am fiert 12minute

am stins focul(de la aragaz,nu din soba:)))) si am adaugat nucile,alunele si nuca de cocos

am ansamblat:blat/crema/blat/crema/blat

 glazura:

am fiert la foc mic frisca

cand a dat in clocot,am oprit focul si am adaugat ciocolata,amestecand pana la topirea completa

am lasat la racit,aproximativ 15minute,apoi am racit-o in apa rece(n-am eu rabdare sa treaca o ora,asa cum scria in reteta:))))

am turnat-o peste prajitura apoi am "decorat" din abundenta cu "fulgi"-adica-nuca de cocos

TIPS-URI

1

nu necesita insiropare!!!

2

crema o sa va para putina dar va garantez ca e suficienta!

3

se taie minunat,e perfecta pt transport:d,(daca e cazul)

4

e foarte foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (38)

danis 1

08.04.2010, 10:37

ce buna trebuie sa fi fost,am trecut-o la favorite

gaby_duceag 1

08.04.2010, 10:41

danis,chiar merita,crede-ma si in plus e perfecta pt transport,po' s-o faci colet sa mi-o trimiti)))

lia maria 1

06.05.2010, 18:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire