Prajitura de ciocolata cu portocale

de danakarin in Prajituri, 11 Oct 2011 | 2828 vizualizari

 

M-am tot gindit daca sa nu spun tort...avind in vedere ca am folosit o forma rotunda. Dar de fapt nu are nici un fel de crema, si puteti foarte bine folosi si o forma dreptunghiulara putin mai inalta.

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale bio
  • 6 oua
  • 200 g de alune macinate
  • 200 g de zahar
  • 500 g de ciocolata de menaj rasa
  • optional portocale confiate pentru decor
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri de apa
  • 120 g de zahar pudra
  • 100 g de ciocolata de menaj
  • 70 g de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu portocale:

Se fierb portocalele intregi timp de 1/2 de ora pina sunt moi dupa care se taie pt a scoate simburii si se maruntesc in mixer, cu coaja cu tot,  pina la consistenta unui piure.

Ouale se bat intregi, adaugind putin cite putin zaharul,  alunele,  ciocolata rasa si la sfirsit piureul de portocale.

Aceasta compozitie se toarna in forma si se coace 3/4 de ora la 180 de grade. Spre sfirsit incercati daca s-a copt cu un betigas.

Se pregateste glazura din zahar, apa si ciocolata, se adauga la sfirsit 70-100 g de unt  si se toarna peste prajitura .

 

TIPS-URI

1

treaba plictisitoare la reteta asta este rasul ciocolatei !! Daca gasiti fulgi de ciocolata este ideal, dar nu cacao- pt ca precum vedeti nu are nici un fel de grasime. Daca nu, eu am ras ciocolata cu robotul de bucatarie...

2

Eu am confiat coaja de portocale, pt decor. Dar cred ca se gaseste si in comert...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de ciocolata cu portocale 128771
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu portocale 128772
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu portocale 128773
retete culinare - Prajitura de ciocolata cu portocale 128842

COMENTARII (24)

Anamaria7 1

13.11.2011, 08:28

ce dulce bun!

DIANA B 1

13.11.2011, 10:17

F bun , dar cu 600 g cioco , mor si nu mai simt

danakarin 1

14.11.2011, 06:23

va multzumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59