Prajitura de ciocolata cu zmeura

de Rux in Dulciuri, 10 Iun 2015 | 1334 vizualizari

 

Doar 3 ingrediente...si-un desert de vis!

N-am cuvinte ..va invit sa o incercati..... sau mai bine nu...cred ca strica silueta :)))))))...va garantez ca veti manca doua felii una dupa alta! :)))))) Zmeura se combina atat de delicios cu ciocolata...mmmmmmmmmmmmmmm....minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciocolata( eu am pus 300 gr. ciocolata cu lapte si 100 gr ciocolata amaruie, alegeti o ciocolata de foarte buna calitate)
  • 4 oua
  • 200 g zmeura
Decor ( optional):
  • zahar pudra vanilat
  • zmeura
  • frunzulite de menta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu zmeura:

Prajitura va fi  un succes daca respectati cativa pasi:

1.  Imediat ce ati separat albusurile de galbenusuri intr-un vas puneti-le la rece.

2.  Spalati zmeura si uscati-o pe un servet.

3. Topiti ciocolata pe baie de aburi si apoi raciti-o imediat.

4. Amestecati galbenusurile cu un tel si turnati ciocolata usor, omogenizati bine compozitia.

5. Tapetati un vas rotund de Jena cu diametrul de 15, sau 16 cm) cu hartie pergament unsa cu ulei.

6. Preincaziti cuptorul la 190 de grade( la mine operatiunea asta dureaza 12 minute)

7. Bateti albusurile spuma ca la bezea foarte bine undeva in jur de 5 minute sau pana cand bezeaua nu curge daca intoarceti vasul.

8. Puneti in compozitia cu galbenus si ciocolata  o parte din albusurile mixate, omogenizati bine, apoi inca o parte, din nou amestecati bine cu telul, iar ultima parte  o puneti usor prin invaluire.

9. Se toarna o jumatate din cantitate in vasul pregatit, se pune o parte din zmeura, se acopera cu restul de crema si din nou se pune zmeura deasupra.

10. Se coace prajitura timp de 30 de minute la 190 de grade, sau pe programul de patiserie, iar in ultimele 5 minute se reduce temperatura la cuptor la 180 de grade.

11. Daca doriti o prajitura mai ferma( fara lava de ciocolata) tineti-o la copt inca zece minute in plus,dar nu uitati sa o acoperiti cu pergament deasupra ca sa nu se arda.

12. Se scoate prajitura de la cuptor, se lasa la racit si se transfera pe un platou. Se decoreaza( sau nu,dupa inspiratie).

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui zmeura dupa bunul plac cu capsuni, caise, ce doriti...

2

P.s...puneti alaturi inghetata de vanilie...yamyyyy....si-o sa va topiti de placere!

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de ciocolata cu zmeura-0
Prajitura de ciocolata cu zmeura-1
Prajitura de ciocolata cu zmeura-2
Prajitura de ciocolata cu zmeura-3
Prajitura de ciocolata cu zmeura-4
Prajitura de ciocolata cu zmeura-5
Prajitura de ciocolata cu zmeura-6
Prajitura de ciocolata cu zmeura-7
Prajitura de ciocolata cu zmeura-8
Prajitura de ciocolata cu zmeura-9
Prajitura de ciocolata cu zmeura-10
Prajitura de ciocolata cu zmeura-11
Prajitura de ciocolata cu zmeura-12

COMENTARII (57)

Rux 1

14.06.2015, 00:04

Lauriciule drag...iti multumesc!

Rux 1

14.06.2015, 00:05

Dantes, iti multumesc!

ancutsa 1

27.09.2016, 12:03

Ce desert grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04