Desert prajitura cu ciocolata si frisca

de Lavinia in Prajituri, 2 Iun 2013 | 26142 vizualizari

 

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 80 ml Amaretto

Crema:

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 550 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina (1 plic)

Glazura:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida

Decor:

  • 125 g mascarpone
  • 180-200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si frisca:

Blat: Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana a devenit o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am cernut in prealabil. Am adaugat lingura cu lingura din amestcul uscat peste albusuri si am amestecat usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Am tapetat o tava (35x25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute (testul scobitorii). Blatul complet racit l-am taiat in 2 pe orizontal.

Sirop: Am fiert apa cu zaharul 2-3 minute, apoi am adaugat Amaretto si am lasat siropul la racit.

Crema: Am topit ciocolata cu 200 ml frisca lichida. Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute, apoi am adaugat-o peste ciocolata fierbinte si am amestecat pana s-a topit gelatina. Separat am mixat restul de frisca (350 ml) si am amestecat-o usor cu ciocolata topita.

Asamblare: Blat/ sirop/ crema/ blat/ sirop. Am dat prajitura la rece peste noapte (sau minim 5-6 ore), apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Glazura: Am infierbantat bine frisca lichida si am turnat-o peste ciocolata rupta bucati mici. Am amestecat usor pana s-a topit ciocolata si glazura a devenit cremoasa si fina.

Am ornat prajiturile cu glazura de ciocolata si frisca pentru decor mixata cu mascarponele si zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă in varianta mea