Prajitura de post

de Ina in Prajituri, 4 Dec 2013 | 27790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi mari
  • 2 mere
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. ulei
  • 150 ml. suc din compot
  • 450 g. faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri cu miez de nuca macinata

Pentru decor :

  • 400 g frisca vegetala
  • 50 g miez de nuca maruntita
  • 200 g ciocolata menaj
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul  si  uleiul se mixeaza  bine, dupa care  adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici ).

Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si  mixam totul pentru omogenizare.

Amestecam praful de copt  cu faina si cacaoa, adaugandu-le apoi, impreuna cu restul ingredientelor,  la compozitia cu mere si morcovi.

Impartim aluatul in doua si-l coacem doua blaturi , in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Cand se desprinde usor de  marginea tavii, vom sti ca blatul este copt.

Pana se racesc blaturile, vom mixa frisca vegetala. 

Asamblare:

Insiropam primul blat cu  sirop de zahar caramelizat in care incorporam o fiola cu esenta de rom (  sau cu sirop din compot ). Intindem peste blat o parte din frisca  peste care presaram nuca macinata  si acoperim cu cel de-al doilea blat pe care, de asemenea, il insiropam .

Topim 200 g ciocolata menaj peste care turnam 50 ml frisca vegetala, apoi o turnam fierbinte peste blat, astfel incat toata prajitura sa fie  glazurata . 

Portionam prajitura imaginar ( sau crestam doar glazura ) si facem cu duiul flori din frisca, astfel incat fiecare portie sa aiba cate o floricica. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Larisel 1

05.12.2013, 17:09

Cat de buna e!

marcelika 1

05.12.2013, 21:10

cu siguranta o fac duminica !

Ina 1

06.12.2013, 22:52

Astept impresii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de post cu nuca si cafea