Prajitura de post

de Ina in Prajituri, 4 Dec 2013 | 19590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi mari
  • 2 mere
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. ulei
  • 150 ml. suc din compot
  • 450 g. faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri cu miez de nuca macinata

Pentru decor :

  • 400 g frisca vegetala
  • 50 g miez de nuca maruntita
  • 200 g ciocolata menaj
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul  si  uleiul se mixeaza  bine, dupa care  adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici ).

Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si  mixam totul pentru omogenizare.

Amestecam praful de copt  cu faina si cacaoa, adaugandu-le apoi, impreuna cu restul ingredientelor,  la compozitia cu mere si morcovi.

Impartim aluatul in doua si-l coacem doua blaturi , in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Cand se desprinde usor de  marginea tavii, vom sti ca blatul este copt.

Pana se racesc blaturile, vom mixa frisca vegetala. 

Asamblare:

Insiropam primul blat cu  sirop de zahar caramelizat in care incorporam o fiola cu esenta de rom (  sau cu sirop din compot ). Intindem peste blat o parte din frisca  peste care presaram nuca macinata  si acoperim cu cel de-al doilea blat pe care, de asemenea, il insiropam .

Topim 200 g ciocolata menaj peste care turnam 50 ml frisca vegetala, apoi o turnam fierbinte peste blat, astfel incat toata prajitura sa fie  glazurata . 

Portionam prajitura imaginar ( sau crestam doar glazura ) si facem cu duiul flori din frisca, astfel incat fiecare portie sa aiba cate o floricica. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de post-0
Prajitura de post-1
Prajitura de post-2
Prajitura de post-3
Prajitura de post-4
Prajitura de post-5
Prajitura de post-6

COMENTARII (27)

Larisel 1

05.12.2013, 17:09

Cat de buna e!

marcelika 1

05.12.2013, 21:10

cu siguranta o fac duminica !

Ina 1

06.12.2013, 22:52

Astept impresii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04