Prajitura de post

de JulyCris in Prajituri, 16 Apr 2014 | 2015 vizualizari

 

O prajiturica foarte gustoasa pe care am pregatit-o pt mama mea de Florii.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri suc de rosii
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema 1
  • 500 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema 2
  • 500 gr gem de prune
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

M-am inspirat de aici.Daca prajiturica Ancai arata demential,eu am facut un rateu de toata frumusetea. Dar gustoasa...Macar atat. Nu stiu unde am gresit,ca am urmat instructiunile intocmai.Foile le-am insiropat ca au necesitat.Crema 1 mi-a iesit destul de moale. Important e ca s-a terminat. :)

Foi

Se amesteca faina cu apa,sucul de rosii,uleiul,zaharul,amoniacul si sarea si se framanta un aluat.Se imparte in patru parti egale din care se intind foi pe dosul tavii si se coc 8-10 minute.

crema 1

Faina,zaharul,si un praf de sare se adauga in apa,se pune la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se racoreasca.Intre timp,se freaca margarina cu zaharul pudra si esenta de vanilie.Se adauga putin cate putin la crema de faina,amestecand cu mixerul.Se da crema obtinuta la rece pt 30 de minute.

Crema 2

Gemul se amesteca cu cacaoa si esenta de rom.

Asamblare

Foaie, 1/2 crema de gem, foaie, crema 1, foaie 1/2 crema gem(cealalta jumatate),foaie. Se acopera cu un prosop si se lasa la rece pana a doua zi. 

 

TIPS-URI

1

Foile ies destul de tari. Insiropati-le putin cu sirop de zahar ars.

2

In crema de faina,adaugati o lingura de amidon in plus.Mie mi-a iesit foarte moale crema cu toate ca am tinut-o suficient pe foc.Sau gelatina.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de post-0
Prajitura de post-1
Prajitura de post-2
Prajitura de post-3
Prajitura de post-4

COMENTARII (5)

Bunica

Bunica 1

16.04.2014, 23:23

Buna!

Luckycake

Luckycake 1

17.04.2014, 10:26

gustoasa

Rocsi

Rocsi 1

17.04.2014, 10:53

Mmmm prea buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!