Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas

de Merisor in Prajituri, 9 Apr 2015 | 21412 vizualizari

 

Am incercat o alta varianta a celebrei prajituri de post modificand atat aluatul cat si crema. A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 5 linguri bulion
  • 10 linguri apa
  • 15 linguri ulei
  • 100 gr zahar
  • 700 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 varf cutit sare

Pentru crema:

  • 1200 ml apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 gr gris
  • 2 linguri faina
  • 450 gr compot de ananas(doar fructele)
  • 125 gr zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 400 gr gem de prune cu miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas:

Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora.

Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem sa incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Este bine sa folosim bulion facut in casa, fara consevanti.

Vom obtine un aluat nu foarte tare si usor lipicios, dar nu ne vom speria, pentru ca il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute, acoperit cu o folie si vom observa ca nu va mai fi lipicios.

Dupa ce am lasat aluatul la odihnit, il impartim in patru parti egale.

Infainam usor masa de lucru si sucitorul de aluaturi si intindem fiecare parte de aluat in cate o foaie cat dimensiunea tavii.

Rulam foaia pe sucitor si o transferam pe tava unsa usor cu putin ulei.

Coacem fiecare foaie cate 3-5 minute in cuptorul preincalzit, la 180 de grade.

Pentru crema, amestecam grisul cu faina si zaharul si le diluam cu putina apa rece. 

Adaugam si putina sare, uleiul si restul de apa si fierbem crema la foc mediu, mestecand continuu, pana cand se ingroasa mai mult decat o budinca si incepe sa faca basicute.

Dam crema la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta la suprafata.

Scurgem bucatile de ananas si le trecem prin blender, apoi incorporam piureul rezultat in crema rece, adaugand cate putin si mixand pana se omogenizeaza.

Asezam hartie de copt in tava pe care am copt foile si punem prima foaie.

Intindem peste ea jumatate din crema, o acoperim cu a doua foaie si o presam usor, apoi intindem gemul de prune cu nuca, asezam urmatoarea foaie peste el, la fel presam usor foaia si intindem restul de crema, terminand cu ultima foaie de aluat.

Acoperim prajitura cu o folie, asezam peste ea o greutate si o dam la rece de pe o zi pe alta sau cel putin 4-5 ore, pentru a o putea portiona frumos.

Eu am taiat doar marginile in aceeasi zi, pentru pofticiosi :)

 

TIPS-URI

1

Se poate pune gem de orice fel, noua ne place in mod deosebit gemul de prune cu miez de nuca in el.

2

Daca se doreste crema mai spumoasa, se va adauga margarina, dupa ce crema se raceste, eu in ultimul timp nu am mai folosit margarina.

3

Se pot adauga arome dupa gust, vanilie, rom, eu nu am pus pentru ca am vrut sa predomine gustul de ananas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao (de post)