Prajitura de post cu cacao si stafide

de Gherca Daniela in Mancaruri de post, 28 Noi 2015 | 4511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte de soia
  • 2 cani zahar
  • 3/4 cana ulei
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri cacao
  • 1 mana de stafide
  • bucati de nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu cacao si stafide:

Laptele cu zaharul, vanilia, uleiul si romul le mixam bine pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatu de sodiu si cacao si le adaugam treptat in compozitie.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava rotunda sau de chec unsa cu ulei si tapetat cu faina, iar deasupra punem stafidele care inainte le-am inmuiat in apa fierbinte cu putin rom si cateva bucati de nuca .

Dam tava la cuptorul incins pentru cca. 40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si o putem servi cu mare pofta chiar si intr-o zi de post, alaturi de un ceai sau cafea! Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu cacao si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

28.11.2015, 19:50

Bună pufoșenia!

mihaelar63 1

29.11.2015, 14:50

Am sa o incerc si eu . Multumesc de reteta

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 15:34

Cu placere, Mihaela! Sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut noua!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu ceapa rosie