Prajitura de post cu gem si nuca

de robert_badica in Prajituri, 18 Dec 2015 | 663 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • o cana de ulei
  • doua cani de faina
  • o cana de apa carbogazoasa
  • o jumatate de cana de zahar
  • 4 linguri de gem de prune
  • 2 linguri de cacao
  • o mana de miez de nuca
  • un plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • un baton "rom" mic
  • o lingura ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu gem si nuca:

Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca maruntita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartia de copt, turnam amestecul. Coacem pentru 30 de minute, sau pana ce scobitoare iese curata din blat (nu-l coaceti prea mult pentru ca se va intari si nu va mai fi moale si pufos).

Glazura: Topim batonul la baine marie, adaugam uleiul si omogenizam.

Dupa ce blatul s-a racit punem glazura, cu ajutorul unei linguri. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga in blat si fructe uscate

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417459
retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417460
retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417461
retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417462
retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417463
retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417464
retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417465
retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417466
retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417467
retete culinare - Prajitura de post cu gem si nuca 417468

COMENTARII (7)

-Licurici- 1

18.12.2015, 19:34

Ce buna e!

Bya Ralu 1

18.12.2015, 19:59

buna

MotanLaOale 1

19.12.2015, 00:16

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S