Prajitura de post cu mere

de deyutzky in Prajituri, 7 Iul 2016 | 1389 vizualizari

 

V-am mai spus si in alte postari, dar mai spun si acum, ca ador prajiturile cu mere. Sunt printre preferatele mele si cum prind cateva mere care nu se mai mananca, cum fac o prajitura. Acum v-am adus varianta de post a retetei mele preferate. Sper s-o incercati si voi ca e tare buna si frageda! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • Aluat:
  • cca. 500 g faina
  • un pachet de 250 g margarina(Rama folosesc eu) la temperatura camerei
  • 4-5 linguri de apa/lapte de soia
  • 3 linguri vin alb sau 3 linguri apa minerala+1 lingurita otet
  • 10 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • Umplutura:
  • 1,5 - 2 kg mere
  • zahar dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • In plus:
  • 3 linguri de miere dizolvata in 1-2 linguri de apa
  • cca. 100-150g nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:

Aluat:

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: margarina taiata bucatele, apa, vinul, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios sau uscat, mai adaugati putina faina sau putina apa).

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru aprox. 30 de minute si inca 30 de minute in frigider. 

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare.

Le punem intr-un vas, le amestecam cu zahar dupa gust si cele 3 linguri de ulei.

Punem vasul pe foc mic pentru cateva minute pana cand merele se inmoaie si se calesc putin. Amestecam din cand in cand in compozitie. Dam vasul de pe foc pana se raceste compozitia, apoi il dam la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 bucati egale.

Pe masa infainata intindem 2 foi subtiri de aluat.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem prima foaie de aluat pe care o intepam din loc in loc cu o furculita. Pentru a ne fi mai usor sa luam foaia de pe masa, o rulam cu grija pe sucitor, apoi o derulam usor in tava. 

Peste aluatul din tava punem merele scurse bine de zeama. Acoperim cu a 2-a foaie de aluat pe care o intepam cu furculita, apoi ungem aluatul cu mierea dizolvata in putina apa si presaram nuca macinata. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit si o lasam aprox. 40-45 de minute. Verificati si cu o scobitoare daca prajitura este gata. 

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de post cu mere 449859
retete culinare - Prajitura de post cu mere 449860
retete culinare - Prajitura de post cu mere 449861
retete culinare - Prajitura de post cu mere 449862
retete culinare - Prajitura de post cu mere 449863

COMENTARII (13)

AndrutzaP 1

08.07.2016, 09:54

o bunatate

Satisfyyourcravings 1

08.07.2016, 22:28

Arata tare bine!

miki_a 1

09.07.2016, 10:59

Iubesc prajiturile cu mere! Arata minunat cea facuta de tine si cred ca am sa o incerc si eu cand prind o zi mai racoroasa in bucatarie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L