Prajitura de post cu mere si biscuiti

de ralu_ca in Prajituri, 14 Sep 2014 | 13525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg mere
  • 300 g biscuiti petit beure
  • 500 g zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 1,3 l apa
  • 150 g stafide
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • lichior de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere si biscuiti:

Merele le tai in cubulete mici. Se adauga peste apa si zaharul pe care l-am pus la fiert. Se fierb impreuna pana ce merele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot. Apoi am dizolvat cele 4 plicuri de budinca in 300ml apa(din cele 1,3 l) si cand merele sunt gata am adaugat praful de budinca dizolvat, lasand sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu. Cand este gata am adaugat stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior, un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara.

Am asezat biscuitii intr-o forma de tort  detasabila, i-am uns cu lichiorul ramas dupa ce am scos stafidele, apoi am asezat un strat de crema cat este inca fierbinte. Asa am procedat pana la final, utimul fiind de crema.
Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore, apoi se poate servi.

Delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de post cu mere si biscuiti-0
Prajitura de post cu mere si biscuiti-1
Prajitura de post cu mere si biscuiti-2
Prajitura de post cu mere si biscuiti-3
Prajitura de post cu mere si biscuiti-4
Prajitura de post cu mere si biscuiti-5
Prajitura de post cu mere si biscuiti-6
Prajitura de post cu mere si biscuiti-7
Prajitura de post cu mere si biscuiti-8
Prajitura de post cu mere si biscuiti-9
Prajitura de post cu mere si biscuiti-10
Prajitura de post cu mere si biscuiti-11

COMENTARII (16)

Valclaudia

Valclaudia 1

14.09.2014, 22:07

super!!

diaconta

diaconta 1

16.09.2014, 22:41

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 19:19

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24