Prajitura de post cu nuca si caramel

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 31 Mar 2010 | 20649 vizualizari

 

este o prajitura inventata de mine, iar azi am vr sa-l fac si pe sotul meu sa tina post si m-am apucat de dimineata sa fac prajitura, am zis eu ca poate asa il conving sa tina, insa nu am avut succes..prajitura a mancat-o, insa post nu a tinut:(

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 4 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • o cana de ulei
  • 1/2 punga  nuca de cocos galbena
  • esenta de rom
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • praf de copt
pt caramel:
  • 10 linguri de zahar
  • un pahar de apa
  • esenta de rom
  • un pahar de nuca macinata sau pisata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu nuca si caramel:

punem intr-un castron zaharul si apa, lasam putin pana se topeste zaharul, apoi punem uleiul, mixam bine, apoi punem si faina, dupa ce am omogenizat bine compozitia, punem praful de copt stins in otet, esenta, zeama de lamaie si nuca de cocos, omogenizam bn si dam la cuptor intr-o tava unsa si tapetata cu faina, pt cca 20 de min.

intre timp facem caramelul astfel:

punem apa intr-o oala mai mica, lasam sa fiarba putin, dupa care punem zaharul si lasam pana se formeaza un sirop, punem si esenta de rom, cand s-a in grosat siropul punem si nuca, lasam sa mai dea cateva clocote si luam de pe foc.

scoatem prajitura din cuptor si punem deasupra caramelul si mai dam la cuptor pt inca 10 min.

TIPS-URI

1

am folosit nuca de cocos galbena pt a colora blatul.

2

se poate folosii orice culoare doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca