Prajitura de post, cu suc de rosii

de Rocsi in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 2335 vizualizari

 

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o pregatesc. M-am tinut de cuvant! Sper sa va placa si de ce nu, sa o pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 15 linguri ulei
    • 5 linguri zahar
    • 15 linguri suc de rosii
    • 1 lingurita bicarbonat
    • putina zeama de lamaie pentru stins bicarbonatul
    • 500-550 gr faina
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 pliculet zahar vanilat
    Crema:
    • 1 litru lapte de soia (puteti folosi si apa)
    • 10 linguri zahar
    • 200 gr gris
    • 200 gr margarina la pachet
    • coaja rasa de la o lamaie
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 borcan gem de prune de 400 gr (sau puteti folosi alt gem)
    • zahar pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post, cu suc de rosii:

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi faina cernuta, treptat. Amestecam cat putem cu o lingura, apoi framantam cu mana. Aluatul obtinut trebuie sa fie nelipicos si foarte usor de lucrat. Il impartim in 4 bile, il dam la frigider 20 de minute. Ungem cu ulei dosul unei tavi de 24/27 cm. Rupem o bucata de hartie de copt, presaram faina pe ea, luam prima bila de aluat si o intindem pe hartia de copt. O asezam de dosul tavii, indepartam hartia de copt.  O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 8-9 minute. Cand vedeti ca incep sa se rumeneasca usor marginile, inseamna ca este gata.  La fel procedam si cu celelalte 3 foi. Le asezam pe un tocator si le lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita punem laptele de soia cu zaharul. Le transferam pe foc si cand da in clocot, dam focul la mic, punem girsul in ploaie timp in care amestecam continuu cu un tel. Cand s-a ingrosat ca o budinca, luam crema de pe foc, adaugam coaja rasa de lamaie. Amestecam, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca putin. Cand este calduta crema, adaugam margarina de la temparatura camerei, mixam. La final incorporam zeama de lamaie si esenta de vanilie. Asezam o prima foaie pe tocator, punem jumatate din crema, o nivelam. Asezam a doua foaie, venim cu gemul, il nivelam (de preferat gemul sa fie putin mai tare, al meu a fost putin molicel si a mai curs). Asezam iar foaie, restul de crema si ultima foaie. Acoperim cu o folie si dam prajitura la frigider peste noapte. A doua zi, o portionam, o pudram cu zahar si servim. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de post, cu suc de rosii-0
Prajitura de post, cu suc de rosii-1
Prajitura de post, cu suc de rosii-2
Prajitura de post, cu suc de rosii-3
Prajitura de post, cu suc de rosii-4
Prajitura de post, cu suc de rosii-5
Prajitura de post, cu suc de rosii-6
Prajitura de post, cu suc de rosii-7
Prajitura de post, cu suc de rosii-8
Prajitura de post, cu suc de rosii-9
Prajitura de post, cu suc de rosii-10

COMENTARII (51)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

12.04.2016, 18:58

Rocsi

Rocsi 1

12.04.2016, 20:29

Cristinuta

Rocsi

Rocsi 1

12.04.2016, 20:29

Saru-mana Gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01