Prajitura de sarbatoare

de Sidy in Prajituri, 2 Mai 2011 | 11374 vizualizari

 

O prajitura de care familia mea a fost incantata si vor sa o repet cat de curand.
Testati-o si nu veti regreta !

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100g nuca cocos
  • 3 linguri faina

Crema

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt
  • 1 esenta vanilie-Bourbon Dr Oetker

 In plus

  • 250 g biscuiti simpli
  • 100 ml lichior ciocolata
  • 250 g ciocolata
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de sarbatoare:

Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina capata o culoare aramie.
Preparam crema amestecand galbenusurile cu zaharul pina se albeste, adaugam apoi laptele, esenta de vanilie  si fierbem pe bain-marie sau un oala de lapte cu pereti dubli, cum am facut eu.Invartim in crema cu o lingura de lemn pina cand aceasta se ingroasa. Dam crema la rece. Cand este rece complet mixam bine untul si adaugam crema lingura cu lingura pina incorporam intreaga crema. Crema o impartim in 3 parti egale.
Trecem la asamblarea prajiturii care se face astfel:
-pe un platou  asezam prima foaie pe care o acoperim cu 1/3 din crema cu unt.
Insiropam biscuitii in lichior si ii asezam peste crema, unul linga altul.
Ciocolata(200 g) rupta in bucatele o topim impreuna cu uleiul si asa calda o punem in strat peste biscuitii insiropati. Lasam putin sa se raceasca ciocolata , sa se intareasca , apoi adaugam alta 1/3 din crema.
Asezam peste crema a doua foaie , crema ramasa si deasupra radem ciocolata.
Dam prajitura la rece cateva ore.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cel mai bine ar fi sa fie lasata prajitura pina a doua zi la rece , apoi o putem portiona.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102046
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102047
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102048
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102049
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102050
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102051
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102052
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102053
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102054
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102055
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102056
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102057
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102058
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102059
retete culinare - Prajitura de sarbatoare 102060

COMENTARII (18)

tanyapatap 1

02.05.2011, 20:08

adry88 1

14.05.2011, 17:38

iri_iri 1

03.04.2012, 09:47

super buna ,multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L