Prajitura de sarbatoare

de Sidy in Prajituri, 2 Mai 2011 | 15939 vizualizari

 

O prajitura de care familia mea a fost incantata si vor sa o repet cat de curand.
Testati-o si nu veti regreta !

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100g nuca cocos
  • 3 linguri faina

Crema

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt
  • 1 esenta vanilie-Bourbon Dr Oetker

 In plus

  • 250 g biscuiti simpli
  • 100 ml lichior ciocolata
  • 250 g ciocolata
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de sarbatoare:

Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina capata o culoare aramie.
Preparam crema amestecand galbenusurile cu zaharul pina se albeste, adaugam apoi laptele, esenta de vanilie  si fierbem pe bain-marie sau un oala de lapte cu pereti dubli, cum am facut eu.Invartim in crema cu o lingura de lemn pina cand aceasta se ingroasa. Dam crema la rece. Cand este rece complet mixam bine untul si adaugam crema lingura cu lingura pina incorporam intreaga crema. Crema o impartim in 3 parti egale.
Trecem la asamblarea prajiturii care se face astfel:
-pe un platou  asezam prima foaie pe care o acoperim cu 1/3 din crema cu unt.
Insiropam biscuitii in lichior si ii asezam peste crema, unul linga altul.
Ciocolata(200 g) rupta in bucatele o topim impreuna cu uleiul si asa calda o punem in strat peste biscuitii insiropati. Lasam putin sa se raceasca ciocolata , sa se intareasca , apoi adaugam alta 1/3 din crema.
Asezam peste crema a doua foaie , crema ramasa si deasupra radem ciocolata.
Dam prajitura la rece cateva ore.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cel mai bine ar fi sa fie lasata prajitura pina a doua zi la rece , apoi o putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Pingui