Prajitura de toamna

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Oct 2016 | 6351 vizualizari

 

Asa mi-a venit sa o denumesc....ca tot e toamna, e cu nuca......

 

INGREDIENTE

  • Foi cu nuca 1 buc
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri faina
  • 1/2 de pliculet praf de copt
  • 50 g unt topit
  • Foaie alba 2 buc
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Sirop pentru foaia cu nuca
  • 1 pliculet capuccino clasic
  • Umplutura
  • gem de caise cu o consistenta mai lichida
  • nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de toamna:

Foaia cu nuca: Am folosit o tava cu dimensiunile de 26/35 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu zaharul, apoi am adaugam untul topit, mixand repede. Adaugam nuca macinata, faina, cacaoa si praful de copt si omogenizam, la final incorporam albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii.

Foi albe: Albusurile cu praful de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. galbenusurile le amestecam si apoi adaugam untul topit si racit putin, amestecam repede. Adaugam peste albusuri galbenusurile, omogenizam apoi adaugam faina si praful de copt. Impartim compozitia in doua si coacem doua foi, folosim aceiasi tava. Dupa ce s -au copt foile le lasam sa se raceasca bine.

Sirop : Amestecam plicul cu capuccino cu apa calda .

 Asamblare: Asezam o foaie alba, intindem gem de caise apoi presaram nuca macinata, punem faoia cu nuca - foaie ce am intepat-o pe toata suprafata ei cu un bat de frigaruie, apoi insiropam cu capuccino, intindem gem si nuca macinata si punem deasupra foaia alba. Apasam usor sa se prinda foile intre ele, apoi portionam cu ajutorul unui cutit ascutit bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de toamna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de nuci