Prajitura de vara

de Steffy in Prajituri, 21 Aug 2012 | 15025 vizualizari

 

Pentru ca este cald si nu vreau sa ma incalzesc facand ceva dulce la cuptor, m-am gandit sa fac ceva usor, racoros si delicios fara sa am nevoie de coacere... o prajitura la rece.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti piknic cacao
  • 1 pachet margarina Unirea pentru creme
  • o esenta de rom
  • 4-5 bucati rahat (de trandafiri am avut eu)
  • 3 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 2 nectarine
  • praf de budinca cu gust de ciocolata Dr. Oetker
  • 3 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 150 ml lapte rece
  • o lingura zahar pudra
  • 3 cuburi ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de vara:

Prajitura contine 3 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor.

Stratul 1

Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii dam prin masina de tocat, rahatul il taiem marunt. Facem blatul prajiturii din biscuitii amestecati cu 3 linguri zahar, esenta de rom, margarina topita, rahatul taiat si cele 8 linguri de lapte.

Intindem blatul de biscuiti pe fundul unei tavi peste care asezam nectarinele taiate felii. Punem la rece timp de 15 minute.

Stratul 2

Facem o crema de ciocolata din budinca Dr. Oetker, 3 linguri zahar si 500 ml lapte. Lasam sa se raceasca un pic, apoi turnam peste stratul 1. Cand s-a racit bine budinca de pe prajitura, introducem la frigider si lasam alte 15 minute.

Stratul 3

Spuma de frisca se face cu mixerul impreuna cu 150 ml lapte rece, o lingura zahar pudra si plicurile de zahar vanilinat. Se intinde peste stratul 2 racit.

Deasupra prajiturii radem ciocolata.

Se serveste a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de vara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere si biscuiti