Prajitura delicata

de lilik in Prajituri, 12 Ian 2011 | 6253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 100-150 gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 60 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 30 gr unt
  • pt umplutura:
  • 200 gr circa dulceata de zmeura
  • pt decor:
  • 20 gr ciocolata rasa
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicata:

Prepararea blatului:

separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugam cate un galbenus pe rand apoi amestecam. Punem ciocolata si untul la topit la baigne-marie(sau in cuptorul cu microunde) si le incorporam la oua,amestecam bine apoi adaugam faina si praful de copt cernute. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins(200°) timp de circa 30 de min(valabila proba cu scobitoarea).

Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2 si ungem o parte cu dulceata de zmeura,acoperim cu cealalta parte,presaram zahar pudra si ciocolata rasa.

Dam la frigider pana in momentul servirii.

Daca va place puteti face o glazura sa puneti deasupra.

 

TIPS-URI

1

luati blatul cu grija pt ca este foarte delicat.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura delicata-0
Prajitura delicata-1
Prajitura delicata-2

COMENTARII (26)

lilik

lilik 1

13.01.2011, 09:18

va multumesc pt aprecieri
@Kamy serveste-te iubita
@Medi pai cum sa nu mai am pt d-voastra
si da a fost super buna

iri_iri

iri_iri 1

15.07.2013, 17:51

marianascarlat

marianascarlat 1

15.07.2013, 17:57

Delicata, delicata, da mult prea periculoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!