Prajitura Delicia cu capsuni

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 301 vizualizari

 

Reteta fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti,
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 125 g unt
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 150 ml sirop de capsuni,
  • o mana de capsuni taiate cubulete,
  • 2 linguri de smantana, un plic de gelatina (10 g)
  • Decor:
  • 200 ml sirop de capsuni,
  • un plic de jelle tort,
  • capsuni,
  • biscuiti cu jeleu de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delicia cu capsuni:

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine.

Se aseaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea formei si se da la rece 

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi incorporeaza si siropul turnat in fir subtire, se aduga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.

Se toarna totul peste blatul rece din biscuiti, se presara deasupra bucatile de capsuni si se da la rece inca 2 ore.

Se decoreaza cu capsuni iar apoi se toarna jeleul fierbinte, preparat din siropul amestecat cu praful de gelle-tort si dat intr-un clocot pe aragaz.

Se mai lasa 15 minute la rece sa se intareasca jeleul.          

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Delicia cu capsuni 450857
retete culinare - Prajitura Delicia cu capsuni 450858
retete culinare - Prajitura Delicia cu capsuni 450859
retete culinare - Prajitura Delicia cu capsuni 450860
retete culinare - Prajitura Delicia cu capsuni 450861
retete culinare - Prajitura Delicia cu capsuni 450862

COMENTARII (8)

mirela0911 1

17.07.2016, 10:18

As servi o bucatica!

Gherca Daniela 1

17.07.2016, 16:53

delicioasa!

MotanLaOale 1

18.07.2016, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S