Prajitura delicioasa

de silvi0ara in Prajituri, 14 Feb 2010 | 11719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150 faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • o priza sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala(otional)
  • Pentru umplutura;
  • 2 licuri gelatina Dr.Oetker
  • 450g smantana 12% grasime
  • 450g iaurt
  • 300ml frisca lichida
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cutie compot ananas-450g
  • Pentru decor;
  • 50g ciocolata neagra
  • bucatele de ananas
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Blatul:

Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie pergament,si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC,pentru 20 de minute.

Crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zaharul,vanilia,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in zeama de compot-).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca putin.Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului,apoi se pune inapoi in tava.Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat,se niveleaza frumos,apoi se adauga bucatile de ananas,se toarna cealalta jumatate de crema,se intinde uniform,si se lasa la rece pentru 1 ora.

Dupa ce s-a intarit crema,se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marin,iar deasupra se pun bucatele de ananas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si ananas