Prajitura delicioasa

de silvi0ara in Prajituri, 14 Feb 2010 | 8547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150 faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • o priza sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala(otional)
  • Pentru umplutura;
  • 2 licuri gelatina Dr.Oetker
  • 450g smantana 12% grasime
  • 450g iaurt
  • 300ml frisca lichida
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cutie compot ananas-450g
  • Pentru decor;
  • 50g ciocolata neagra
  • bucatele de ananas
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Blatul:



Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie pergament,si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC,pentru 20 de minute.



Crema:



Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zaharul,vanilia,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in zeama de compot-).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca putin.Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului,apoi se pune inapoi in tava.Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat,se niveleaza frumos,apoi se adauga bucatile de ananas,se toarna cealalta jumatate de crema,se intinde uniform,si se lasa la rece pentru 1 ora.


Dupa ce s-a intarit crema,se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marin,iar deasupra se pun bucatele de ananas.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura delicioasa 17234
retete culinare - Prajitura delicioasa 17235
retete culinare - Prajitura delicioasa 17236

COMENTARII (16)

silvi0ara 1

07.10.2010, 10:19

Jolygina,mersi mult.

Alina26 1

15.01.2014, 22:09

arata senzational!!!!

silvi0ara 1

16.01.2014, 12:36

Multumes Alina26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52