Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie

de Rux in Prajituri, 27 Ian 2011 | 7741 vizualizari

 

Printesa prajiturilor cu branza dulce....

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:  
  • 2 cani de lapte
  • o pastaie de vanilie
  • 1/2 lingura gelatina pudra
  • 2 linguri apa rece
  • 6 galbenusuri de ou( oua mari)
  • 1 cana zahar
  • 700 gr branza dulce bine scursa( deloc apoasa)
  • Blat:
  • 150 gr biscuiti petit beaurre
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 100 gr unt moale( la temp camerei)
  • o felie de portocala pentru decor( sau alte fructe la alegere)  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie:

Pregatim crema de vanilie:

Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 2 linguri)

Batem ouale cu zaharul timp de un minut.

Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Stingem focul si lasam pastaia in lapte zece minute. Dupa zece minute o indepartam.

Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu.

Lasam pe foc 5 minute timp in care nu ne oprim din amestecat. Dam deoparte la racit, nu inainte de a amesteca si gelatina imedfiat dupa ce tragem de pe foc.

Racim complet( putem face asta punand vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si gheata.

Cand s-a racit complet si s-a intarit perfect o amestecam cu branza de vaci si dam la rece

Pregatim blatul.

Amestecam biscutii facuti pudra la blender cu zaharul pudra si cu untul moale. Facem un aluat pe care il intindem cu sucitorul  pe o foaie pergament, punand o folie deasupra pentru a face asta mai usor.

Punem in forma de tort cu tot cu hartia pergament si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru fix zece minute.

Scoatem si racim perfect apoi adaugam crema de branza si vanilie. Deasupra punem frisca si dam la rece daca se poate mai multe ore. Ideal este peste noapte.

Cand o scoatem de la frigider o si taiem imediat , o ornam si o servim. Nu lasam mai mult la temperatura camerei deoarece se inmoaie la caldura.

E atat de savuroasa!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie-0
Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie-1
Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie-2
Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie-3
Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie-4
Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie-5
Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie-6

COMENTARII (48)

Rux 1

01.06.2011, 17:38

Cu mare mare drag

-Miti- 1

02.06.2011, 23:00

ce idee buna

Rux 1

03.06.2011, 21:12

Multumesc Miti draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04