PRAJITURA DELICIOASA CU MERE

de SENO in Prajituri, 10 Iul 2011 | 5413 vizualizari

 

O prajitura delicioasa pe care ne-o facea mama de cand eram mici. Si acum ne place la fel de mult :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

- o margarina Rama,

- 3 linguri de smantana mai groasa,

- o cescuta de lapte caldut,

- un praf de sare,

- 2 linguri rase de zahar,

- 1 praf de copt,

- 1/2 kg de faina,

- 3 linguri de gris,

- 1 ou batut cu care se  face "fata prajiturii".

Compozitia de mere :

- 11 mere curatate de coaja,date prin razatoare si stoarse bine de sucul lor,

- 2 linguri de zahar,

- o lingurita de scortisoara,

- un pliculet de zahar vanilat,

- coaja rase de la o jumatate de lamaie,

- 2 linguri de gris.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA DELICIOASA CU MERE:

Aluat: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti. Se intinde prima foaie in tava ( tava mea are 28 de cm latime si 40 cm lungime) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pune compozitia de mere.

Compozitia: Toate acestea se amesteca si se intinde un strat uniform peste prima foaie. Deasupra se pune cea de-a doua foaie. Se da la cuptor pentru 40 de minute la foc mic,cand este aproape gata se unge cu oul batut ca sa arate frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA DELICIOASA CU MERE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

gaby_duceag 1

10.07.2011, 12:51

Seno, pentru a-ti fi aprobata reteta trebuie sa respecti casutele de postare. Sa scrii ingredientele in spatiul special setat si separat modul de preparare in casuta rezervata acestuia.

SENO 1

10.07.2011, 13:50

Am observat de-abia dupa ce scrisesem toata reteta ca este spatiu special pt ingrediente.Promit sa nu mai gresesc

gaby_gabytza 1

24.08.2011, 09:37

arata super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere