Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O prajitura delicioasa pe care ne-o facea mama de cand eram mici. Si acum ne place la fel de mult :)
Pentru aluat :
- o margarina Rama,
- 3 linguri de smantana mai groasa,
- o cescuta de lapte caldut,
- un praf de sare,
- 2 linguri rase de zahar,
- 1 praf de copt,
- 1/2 kg de faina,
- 3 linguri de gris,
- 1 ou batut cu care se face "fata prajiturii".
Compozitia de mere :
- 11 mere curatate de coaja,date prin razatoare si stoarse bine de sucul lor,
- 2 linguri de zahar,
- o lingurita de scortisoara,
- un pliculet de zahar vanilat,
- coaja rase de la o jumatate de lamaie,
- 2 linguri de gris.
Aluat: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti. Se intinde prima foaie in tava ( tava mea are 28 de cm latime si 40 cm lungime) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pune compozitia de mere.
Compozitia: Toate acestea se amesteca si se intinde un strat uniform peste prima foaie. Deasupra se pune cea de-a doua foaie. Se da la cuptor pentru 40 de minute la foc mic,cand este aproape gata se unge cu oul batut ca sa arate frumos.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult