Prajitura delicioasa cu mere

de cccris in Prajituri, 5 Feb 2010 | 11925 vizualizari

 

E o reteta de chec pe care o am de la mama si o fac de cind eram mica. Inainte nu puneam praf de copt si era ok. O sa dau modul de preparare si pt masina de paine si pt manual.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 5 linguri de unt
  • mirodenii
  • praf de copt (putin)
  • mere 3-4
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu mere:

 Pt. masina de paine e simplu: arunc absolut totul in cuva si pornesc programul dought doar cit sa-mi amestece bine ingredientele. Le pun in ordinea clasica pt masina, intii lichide, apoi faina si praf de copt. Eu nici nu mai bat ouale inainte. Sint mai putine vase de murdarit daca faceti la masina.

Fara masina e putin mai mult de munca, dar iese.

Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile cu uleiul se freaca ca la maioneza si se pun peste albusuri, se adauga si faina si praful si alte mirodenii si gata.       

Am folosit 2 forme de chec maricele. Am pus putin zahar  in forme, le-am pus la cuptor sa se caramelizeze putin, am pus merele taiele felute cam de 1 cm, asa mai  la gramada, nu foarte aranjate. Am turnat compozitia de chec peste mere si am constatat ca imi cam ramineau mere neacoperite. Repede repejor am mai facut la masina de paine inca  jumatate de compozitie in care am pus si cacao pt efect. Am turnat si  aluatul in tava si le-am pus in cuptor la foc aproape max.

Se face repede, nu m-am uitat la ceas.     

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

08.02.2010, 01:26

ce bine merge la mic dejun cu un pahar cu lapte merge la favorite .

cccris 1

08.02.2010, 09:27

Buna idee!

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere