Prajitura delicioasa cu mere

de cccris in Prajituri, 5 Feb 2010 | 7369 vizualizari

 

E o reteta de chec pe care o am de la mama si o fac de cind eram mica. Inainte nu puneam praf de copt si era ok. O sa dau modul de preparare si pt masina de paine si pt manual.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 5 linguri de unt
  • mirodenii
  • praf de copt (putin)
  • mere 3-4
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu mere:

 Pt. masina de paine e simplu: arunc absolut totul in cuva si pornesc programul dought doar cit sa-mi amestece bine ingredientele. Le pun in ordinea clasica pt masina, intii lichide, apoi faina si praf de copt. Eu nici nu mai bat ouale inainte. Sint mai putine vase de murdarit daca faceti la masina.

Fara masina e putin mai mult de munca, dar iese.

Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile cu uleiul se freaca ca la maioneza si se pun peste albusuri, se adauga si faina si praful si alte mirodenii si gata.       

Am folosit 2 forme de chec maricele. Am pus putin zahar  in forme, le-am pus la cuptor sa se caramelizeze putin, am pus merele taiele felute cam de 1 cm, asa mai  la gramada, nu foarte aranjate. Am turnat compozitia de chec peste mere si am constatat ca imi cam ramineau mere neacoperite. Repede repejor am mai facut la masina de paine inca  jumatate de compozitie in care am pus si cacao pt efect. Am turnat si  aluatul in tava si le-am pus in cuptor la foc aproape max.

Se face repede, nu m-am uitat la ceas.     

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura delicioasa cu mere 16297
retete culinare - Prajitura delicioasa cu mere 16298

COMENTARII (7)

rivka 1

06.02.2010, 10:50

arata ff bine

mihaelar63 1

08.02.2010, 01:26

ce bine merge la mic dejun cu un pahar cu lapte merge la favorite .

cccris 1

08.02.2010, 09:27

Buna idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21