Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava

de alinutza1983 in Prajituri, 7 Iul 2011 | 13919 vizualizari

 

Am incercat prajitura Laurei Sava cu visine- pentru ca deja de clasicul pandispan m-am cam plictisit! Impresia generala : fabuloasa! un blat super -bun care se preteaza la o multime de alte fructe ( ca tot suntem in sezonul lor!)

 

INGREDIENTE

  • -1 kg. visine
  • - 100 g. unt
  • - 125 g.zahar
  • - 3 oua
  • - 180 g. faina
  • - 70 g. amidon
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 1 lingurita coaja de lamaie
  • - 1-2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava:

1. Mai intai scoatem samburii visinelor, apoi le lasam la scurs, iar in tot acest timp ne apucam de facut blatul astfel: se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul, apoi se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon, praf de copt si coaja de lamaie, si in final laptele!

 2. Blatul se aseaza intr-o tava deja tapetata cu hartie de copt sau doar cu unt si faina, apoi se niveleaza si la final adaugam peste visinele scurse de zeama! eu am testat si 2 forme dragalase de briose de la revista si mi s-a parut acest aluat perfect si pentru briose! ta-na- na!

3. Dam totul la cuptorul incins in prealabil cu cca 10 min inainte, la foc mediu cam 30-35 minute!

4. Cand este gata prajitura se lasa la racit , apoi se portineaza si , in momentul servirii se machiaza cu niste zahar pudra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si crema mascarpone