Prajitura Deliciu

de diana_k in Prajituri, 19 Ian 2012 | 59733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o portie mare de prajitura avem nevoie de:
  • 200g crema de ciocolata finetti sau nutella,
  • 200g nuca taiata ,
  • 150g biscuiti simpli,
  • 1 cana cafea indulcita ,
  • pentru blat:
  • 7 albusuri,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 4 lg nuci macinate,
  • 2 lg faina,
  • pentru crema :
  • 7 galbenusuri.
  • 10 lg zahar.
  • 7 lg lapte.
  • 350 ml frisca.
  • 1 esenta de vanile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Tapetam o tava mare, 28/40cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge. Cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina, amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia in tava peste nuci si coacem blatul la 180` C aproximativ 25 minute. Scoatem blatul cald din tava, il intoarcem cu fata in jos si il ungem cu crema de ciocolata.

Crema: amestecam galbenusurile, zaharul si laptele si punem crema la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa apoi o lasam la racit. Batem frisca apoi adaugam treptat crema racita si mai mixam putin pana se formeaza o crema spumoasa.

Peste blat se intinde jumatate de crema, se aseaza biscuiti inmuiati cateva secunde in cafea, apoi intindem si restul de crema. Lasam prajitura la rece pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Deliciu-0
Prajitura Deliciu-1
Prajitura Deliciu-2
Prajitura Deliciu-3
Prajitura Deliciu-4
Prajitura Deliciu-5

COMENTARII (34)

GJ203702390

GJ203702390 1

14.05.2013, 09:40

AM FACUT SI EU ACEASTA MINUNATIE E O BUNATATE

babi5

babi5 1

27.08.2013, 22:37

Florentina_Cristina

Florentina_Cristina 1

30.01.2014, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!