Prajitura Deliciu

de angyb in Prajituri, 21 Sep 2012 | 61448 vizualizari

 

una dintre prajiturile care era pe lista de favorite si in sfarsit executata.
sursa http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-deliciu-28539.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g crema de ciocolata (finetti sau nuttela)
  • 200 g nuca taita marunt
  • 150g biscuiti simpli
  • 1 cana de cafea indulcita
  • Blatul:
  • 5 albusuri
  • 1 varf de sare
  • 120g zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina alba
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Blat:

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma densa. Adaugam nucile macinate si faina alba si amestecam de sus in jos . Turnam compozitia peste nuci si coacem blatul la 180 de grade timp de 25-30 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul din tava (nucile sa ramana deasupra) si ungem cu crema de ciocolata.

Crema:

Amestecam galbenusurile, zaharul, laptele si faina alba si punem crema la fiert pe baie de abur pana cand se ingroasa si apoi o lasam la racit. Batem frisca apoi adaugam treptat crema de oua si mai mixam putin pana cand devine o crema spumoasa.

Peste blat intindem jumatate din crema ,se intind biscuiti inmuiati in cafea apoi intindem deasupra restul de crema.

Daca doriti decorati cu un ciocolata sau bombonele de ciocolata.

Daca rezistati nu o taiati pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Ca sa fie mai usor sa intindeti crema de ciocolata tineti borcanul cateva minute in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

- Andreea - 1

02.03.2013, 22:46

eu acum o vad...acum va trece si pe lista mea de ''must made''

angyb 1

03.03.2013, 09:39

Andreea da sti ca ii foarte buna

JulyCris 1

14.01.2014, 00:21

Este chiar un deliciu!!! Excelenta!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si gem de afine