Prajitura " Deliciu"

de Rux in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 30521 vizualizari

 

O prajitura minunata...de post by Ruxy......o combinatie delicioasa de crema de lamaie, gem de merisoare si nuca, unde ingredientul vedeta este untul de cacao pe care vi-l recomand sa-l incercati si sa-l folositi la prepararea prajiturilor, le confera o aroma deosebita...

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 400 ml frisca vegetala( Hulala)
  • 300 ml apa( plata de izvor)
  • 200 ml unt de cacao( topit)
  • 12 linguri zahar
  • 1 cana plina de faina( cu varf)
  • vanilie
  • 2 linguri gem( piersici, caise)
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat( stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie)
Crema de lamaie:
  • 400 ml frisca lichida
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml unt de cacao( topit)
  • 12 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • coaja de lamaie( de la o bucata)
  • o cana de nuca+ 1 plic de zahar vanilat
  • 1 borcan de gem de merisoare( sau la alegere gemul preferat)
  • ciocolata neagra pentru razuit
  • frisca batuta pentru stratul de deasupra( eu am batut 300 ml de frisca vegetala)+2 linguri de zahar si un mic praf de vanilie)
tava 40/28
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Deliciu":

Am preparat blatul:

Am pus la mixer frisca lichida si zaharul, untul topit si aromele, apoi faina cu bicarbonatul stins cu lamaie si apa plata, iar la sfarsit am incorporat gemul.

Am copt blatul la 180 de grade pentru 30 de minute intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Nu va speriati daca blatul pare foarte moale, dupa ce sa raceste devine spongios si bine inchegat, dar totodata super pufos si fara sa aiba nevoie de insiropare L-am dat la rece.

Crema: Se amesteca cu un tel ingredientele pentru crema usor, apoi se trece totul intr-un vas si se pune la foc mic sa se ingroase. Aveti grija sa nu se prinda de fund se leaga destul de repejor. Dupa 7 sau 8 minute se ia crema de pe foc si se da la rece nu inainte de a baga mixerul pentru o mai buna omogenizare( crema iese mai fina).

Blatul se trece pe un platou, usor pe sub blat se scoate foaia pergament.

Se unge cu crema racita bine, apoi se adauga gemul, deasupra nuca macinata si amestecata cu zaharul vanilat, iar ultimul strat se pune frisca. O nivelati cu grija cu o spatula astfel incat sa nu ridice nuca. :)

Razuim ciocolata si e gata de pus la rece pentru minim o ora.

E o mare mare bunatate aceasta prajitura deliciu si daca veti spune cuiva ca e si de post...aveti toate sansele sa nu va creada:)))  

 

 

TIPS-URI

1

Untul de cacao il gasiti de cumparat pe driedfruits.ro

RETETA IN IMAGINI

Prajitura " Deliciu"-0
Prajitura " Deliciu"-1
Prajitura " Deliciu"-2
Prajitura " Deliciu"-3
Prajitura " Deliciu"-4
Prajitura " Deliciu"-5
Prajitura " Deliciu"-6
Prajitura " Deliciu"-7
Prajitura " Deliciu"-8
Prajitura " Deliciu"-9
Prajitura " Deliciu"-10
Prajitura " Deliciu"-11
Prajitura " Deliciu"-12
Prajitura " Deliciu"-13
Prajitura " Deliciu"-14

COMENTARII (77)

JamilaCuisine

JamilaCuisine 1

25.04.2013, 10:18

Chiar ca deliciu.... super!

camelia75

camelia75 1

14.07.2013, 22:03

Excelenta!!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 17:42

superba prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!