Desert Prajitura Deliciu

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Ian 2014 | 216775 vizualizari

 

 Dovada ca nu intotdeauna cea mai impecabila fotografie reuseste sa-ti faca o pofta de nestavilit, sta faptul ca, desi mai vazusem aceasta reteta, in fotografii super frumoase, niciodata nu ma tentase atat de mult ca atunci cand am vazut-o aici.
Habar nu am ce anume m-a atras ), textul, poza cu prajitura intreaga, dar ce stiu e ca in fiecare zi ziceam – azi o fac si eu! 
Laud eu prajituri, mai mult sau mai putin , dar despre asta pot spune cu mana pe inima ca e DIVINA!
Nuca prajita, ciocolata, frisca, cafea – este combinatia care parca a fost special facuta pentru mine )).

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • 3 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare

Crema

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml smantana + o lingura zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

In plus:

  • cacao pentru pudrat (sau nuca macinata, ciocolata)
  • 200 gr nuca prajita, tocata
  • biscuiti simpli
  • o cana de cafea preparata
  • 250 gr crema de ciocolata (Nutella, Finetti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura Deliciu:

  1. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, pune cele 200 gr de nuca prajita si tocata si o distribuie uniform.
  2. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
  3. Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste nuca din tava, cu grija sa nu strici stratul nu nuca, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.
  4. Fierbinte il rastorni pe un platou, ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald.
  5. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.
  6. Intre timp prepara crema. Galbenusurile amesteca-le cu zaharul si laptele si fierbe-le impreuna, intr-un vas cu fund dublu, la foc mic si amestecand continuu, pana capata consistenta unei budinci.
  7. Frisca mixeaz-o cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.
  8. Raceste bine amestecul de galbenusuri, adauga-l peste frisca, lingura cu lingura, mixand la prima treapta a mixerului pana la omogenizare.
  9. Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.
  10. Pune prajitura la rece pentru cateva ore, apoi portioneaz-o cum doresti.

TIPS-URI

1

 Am folosit o tava de 20x25 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (62)

iry-gabriela 1

14.12.2014, 22:25

delicioasa

AndraStreulea 1

21.12.2015, 17:27

care e diferenta dintre nuca macinata si nuca tocata? cum se face nuca tocata? merci frumos

Aurelia 07_07 1

19.12.2019, 12:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni