Prajitura "Deliciu"

de Criss in Prajituri, 2 Mai 2014 | 16123 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura fina, eleganta, rafinata, spectaculoasa, un adevarat deliciu. De mult am ochit aceasta prajitura pe blogul Mirelei Goleanu si iata ca acum a venit randul sa o pregatesc si eu. Singura mentiune e ca e un pic prea dulce pentru gustul meu si cand am citit reteta Mirelei am zis ca are prea mult zahar in crema, cu toate astea am pus tot zaharul. Dar data viitoare am sa pun mai putin si va fi perfecta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -7 albusuri
  • -200 g zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • -2 linguri pesmet
  • -2 linguri faina
  • +
  • -250 g nuca prajita si tocata cu cutitul
  • -250 g Nutella/Finetti sau orice crema de ciocolata de acest fel
  • Crema:
  • -7 galbenusuri
  • -8 linguri zahar (eu am pus 10 ca asa scria in reteta Mirelei, dar mi s-a parut prea dulce)
  • -7 linguri lapte
  • -500 ml frisca (Meggle)
  • -1 plic gelatina hidratata in putina apa
  • +
  • -2 pachete biscuiti Petit Beurre
  • -150 ml cafea putin indulcita
  • Decor:
  • -50 g ciocolata neagra rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Deliciu":

Mai intai se prajesc cele 250 g nuci intr-o tigaie teflonata pana se rumenesc. Apoi se toaca cu cutitul, dar nu foarte marunt. (Sper ca se vede in poza, desi nu am pozat toate etapele.) Nuca prajita si tocata se pune intr-o tava (26/36) tapetata cu hartie de copt.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga nuca macinata, pesmetul si faina, amestecand cu lingura. Compozitia se repartizeaza uniform in tava peste nuca prajita. Se coace blatul aproximativ 25-30 minute, apoi se scoate, se lasa sa se raceasca si se rastoarna astfel incat nucile prajite vor fi deasupra. Se unge blatul cu crema de ciocolata si se pune in frigider pana se prepara crema (Reteta Mirelei nu prevede gelatina, insa ma bucur ca am pus pentru ca prajitura se poate taia frumos si crema nu curge)

Intr-un vas, se bat galbenusurile cu zaharul si laptele pana se spumeaza si se topeste zaharul. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca din cand in cand pana rezulta o crema spumoasa. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu frisca batuta. Gelatina se dizolva si se adauga in crema.

Peste blatul uns cu crema de ciocolata, se pune jumatate din crema , peste crema se pun biscuiti pe care ii trecem prin cafea. Peste biscuiti se pune restul de crema, iar peste crema se rade ciocolata sau se pudreaza cacao. Se pune prajitura in frigider 2 ore, dupa care se poate taia. 

Un deliciu absolut!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Deliciu" 315557
retete culinare - Prajitura "Deliciu" 315558
retete culinare - Prajitura "Deliciu" 315559
retete culinare - Prajitura "Deliciu" 315560
retete culinare - Prajitura "Deliciu" 315562
retete culinare - Prajitura "Deliciu" 315563
retete culinare - Prajitura "Deliciu" 315564
retete culinare - Prajitura "Deliciu" 315565
retete culinare - Prajitura "Deliciu" 315567

COMENTARII (35)

lucy2002 1

05.05.2014, 14:33

Dupa cum arata ce pot sa mai zic

anca_rm 1

06.05.2014, 09:17

direct la favorite

diana_k 1

30.05.2014, 09:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L