Desert prajitura Deliciu

de mirela0911 in Prajituri, 5 Mai 2016 | 74619 vizualizari

 

Pusesem ochii pe aceasta prajitura de ceva vreme, iar acum de sarbatori am zis ca ar fi cazul sa o incerc, mai ales ca am si gustat din ea la Bengalion, de la Merisor. :X Ce sa va zic? E o minunatie de prajitura, te indragostesti de ea de la prima inghititura si nu te poti opri din mancat! :D Multumesc Merisor pentru reteta! :X >:D<

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 300 g nuca prajita si taiata
  • 200 g crema de ciocolata
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri  pesmet
  • 4 linguri  nuca macinata
  • 1 linguri  faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri  zahar
  • 6 linguri  lapte
  • 500 ml frisa lichida
  • 2-3 linguri  zeama de lamaie
  • 150 ml lapte
  • 2-3 linguri  nesquik
  • 18 buc biscuiti Petit Beurre
  • ciocolata rasa
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Deliciu:

Blatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma ferma. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu pesmetul, faina si praful de copt. Se pune peste spuma in doua reprize si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se toarna peste nucile din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute. Se scoate din cuptor, se aseaza un platou peste tava si se rastoarna. Se indeparteaza cu grija hartie de copt si apoi se unge cu crema de ciocolata, cat este cald, pentru a se intinde bine.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia. Va dura in jur de 20 de minute. Se lasa sa se raceasca crema. 

Se bate frisca si se amesteca impreuna cu crema racita, putin cate putin, adaugand intre timp si zeama de lamaie. Se imparte in doua cantitati egale.

Intr-un bol se amesteca laptele cu nesquik-ul. 

Jumatate din crema se intinde peste blatul uns cu crema de ciocolata. Apoi se iau biscuitii, se inmoaie in lapte si se aseaza peste crema, unul langa altul. Se intinde deasupra restul de crema, se niveleaza si se rade deasupra ciocolata amaruie. Se pastreaza la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra cacao sau nuca macinata.

2

In crema puteti adauga esenta de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu biscuiti si banane