Prajitura deliciu cu ciocolata

de pity19 in Prajituri, 16 Iun 2014 | 1048 vizualizari

 

Sper sa va placa si voua asa cum pe noi ne-a incantat!! :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru doua blaturi ( tava mare ) :

  • 10 oua
  • 12 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 plicuri praf de copt
  • jumatate de lingura cafea ( orice fel )

Crema de ciocolata :

  • 100 gr ciocolata cu crema de lapte
  • 200 ml frisca lichida HuLaLa
  • 100 gr margarina
  • 1 lingura esenta de rom

Glazura :

  • 100 gr tableta cu lapte
  • 50 gr margarina

Ornat :

  • un tub frisca
  • bomboane colorate

Obtional :

  • trandafiri decorativi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura deliciu cu ciocolata:

Blat 1-2 : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , galbenusurile le frecam cu zaharul .

Galbenusurile le amestecam cu faina si praful de copt , amestecand bine de jos in sus dupa care turnam peste albusurile batute , mixand usor cateva secunde. Egalam compozitia in doua boluri diferite , intr-una din ele adaugam jumatate de lingura de cafea si amestecam .

Luam o tava de cuptor pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina ;  Luam compozitia in care am adaugat cafea si turnam in tava , niveland usor cu o paleta de lemn ; Dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mic.

In acest fel continuam si cu blatul urmator.

Cand blaturile sunt gata , le taiem fiecare in 2 pe lung!

Crema de ciocolata : Batem frisca spuma tare ; Intr-o cratita adaugam untul si dam la foc mic , adaugam si ciocolata pe care am rupt-o bucati si amestecam continuu pana aceasta s-a topit ; Dam la congelator 5-6 minute pana se raceste ; Dupa care amestecam crema de ciocolata cu frisca si mixam cateva minute.

Glazura : Luam o cratita in care adaugam margarina si ciocolata rupta bucatele , dam la foc mic , amestecand continuu pana ciocolata s-a topit si lasam la racit.

Pregatire : Luam o jumatate din blatul cu cafea si il ungem cu 1-2 linguri din crema de ciocolata , punem o jumatate de blat simplu , ungem cu crema , punem iar jumatate din blat cu cafea  , ungem cu crema , punem si ultimul blat peste care turnam glazura de ciocolata . Ornam cu frisca la tub si bomboane colorate.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura deliciu cu ciocolata 326742
retete culinare - Prajitura deliciu cu ciocolata 326743
retete culinare - Prajitura deliciu cu ciocolata 326744
retete culinare - Prajitura deliciu cu ciocolata 326746
retete culinare - Prajitura deliciu cu ciocolata 326747
retete culinare - Prajitura deliciu cu ciocolata 326750
retete culinare - Prajitura deliciu cu ciocolata 326751
retete culinare - Prajitura deliciu cu ciocolata 326752

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

16.06.2014, 19:05

delia64 1

17.06.2014, 09:17

pity19 1

21.06.2014, 12:46

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: