Prajitura "desteapta"

de MotanLaOale in Prajituri, 22 Iul 2011 | 89355 vizualizari

 

Fiind un fan cremsnit am zis ca trebuie sa o incerc si eu. Intradevar buna buna.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300g zahar
  • 250g faina
  • 250g margarina
  • 1 l lapte
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "desteapta":

Margarina se topeste la microunde si se lasa la racit.

Ouale se separa.

Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Se incorporeaza si margarina topita si racita si esenta de vanilie.

Se adauga faina si se incorporeaza.

Se adauga laptele caldut putin cate putin mixand in continuare pana se incorporeaza.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat cu o spatula usor de jos in sus.

Rezulta o compozitie ca o smantana.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute.

Nu se deschade usa cuptorului 40 minute.

Cand arata ca un pandispan si se desprinde de marginea tavii este gata.

Cand este scoasa din cuptor se va lasa putin dar asa trebuie.

Se lasa sa se raceasca complet (de pe o zi pe alta daca puteti) dupa care se taie si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "desteapta" 116973
retete culinare - Prajitura "desteapta" 116974
retete culinare - Prajitura "desteapta" 116975
retete culinare - Prajitura "desteapta" 116976
retete culinare - Prajitura "desteapta" 116977
retete culinare - Prajitura "desteapta" 116978

COMENTARII (93)

MotanLaOale 1

05.07.2014, 12:49

simonaa 1

18.09.2015, 19:57

am facut is eu acum a iesit la fel ca a ta ms multumesc mult pentru reteta

MotanLaOale 1

18.09.2015, 20:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55