Prajitura desteapta

de alilianaa in Prajituri, 20 Mar 2013 | 3427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g margarina
  • 600 ml lapte caldut
  • o lungura de apa
  • un plic de zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • coaja rasa de portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Margarina se incalzeste pe foc. Usor-usor se va topi. Albusurile se bat spuma.Intr-un alt vas punem galbesnusurile, zaharul, zaharul vanilat si o lingura de apa si mixam cu nadejde pana se omogenizeaza. Peste compozitia cu galbenusuri adaugam margarina topita si amestecam. Adaugam si faina si amestecam. Peste acestea se pune laptele caldut . Dupa ce acesta a fost incorporat se adauga albusurile batute spuma. Se amesteca cu telul de jos in sus. Compozitia este lichida. 

O tava (eu am folosit una mai mica, de yena), se da cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor. 

Se pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit bine. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura desteapta 212551
retete culinare - Prajitura desteapta 212552

COMENTARII (24)

alilianaa 1

20.03.2013, 21:25

E desteapta Daciana. Cand am
facut-o prima data, nu prea mi-a venit sa cred...dar, iata dovada..

butoiaurora76 1

01.08.2013, 13:35

am facut-o si e tare buna!

butoiaurora76 1

01.08.2013, 13:37

se rastoarna din tava pentru ca partea ca de pandispan de deasupra sa fie baza prajiturii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21