Prajitura Desteapta

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 23 Feb 2010 | 4034 vizualizari

 

sursa de inspiratie Teo's Kitchen

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 9 linguri faina
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul luam de pe foc si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte cu unt si zahar (atentie, sa fie racita), amestecam usor cu un tel, adaugam albusurile batute spuma putin cate putin si treptat cele 9 linguri de faina.
Punem compozitia intr-o tava de marime medie, pe care o ungem cu putin unt. Dam la cuptor pentru 1 ora la foc mic.
O taiem rece, optional o pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Desteapta 18764
retete culinare - Prajitura Desteapta 18851

COMENTARII (14)

Bucataria_Portocalie 1

24.02.2010, 08:31

Silvia, acum vad exact intrebarea (e cam dimineata pentru mine ) depinde si ce tava folosesti. Uite, ti-am atasat o poza cu tava folosita.

ionix 1

24.02.2010, 10:11

yummy... o sa fac si eu o portioara

elena1988 1

10.03.2011, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54