Prajitura desteapta

de nadea68 in Prajituri, 6 Sep 2013 | 19454 vizualizari

 

Am incercat sa fac de mai multe ori prajitura si in sfarsit am reusit s-o fac bine :)
Reteta am luat-o de la Tab1ta ,eu am facut-o cu mici mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 100g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • 500 g lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Ciocolata se topeste cu untul. Se lasa la racit.

Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile se bat bine cu zaharul. Se adauga ciocolata+untul si se amesteca. Aici am adaugat si cele 3 linguri de apa. Adaugam faina cernuta si pliculetul de zahar vanilat.

Laptele se incalzeste un pic si cate putin il incorporam in compozitie, amestecand bine.

Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Unim si albusurile amestecand de jos in sus pana se obtine o crema mai lichida, omogena.

Luam o tava cu dimensiuni 24x24 (eu am folosit 22x26) si o tapetam cu unt si faina bine bine, altfel se lipeste prajitura.

Turnam compozitia incet si bagam la cuptor incins la 140°-150° cam o ora.

Deasupra se rumeneste.

Cand e gata,o lasam sa se raceasca si o punem la rece in frigider cateva ore.

O portionam si o servim.O bunatate!!!

 

TIPS-URI

1

cred ca dimensiunile tavii sunt importante...alta data am facut intr-o tava mai mare si blatul de sus nu mi-a iesit chiar asa de bine:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta cu ciocolata