Prajitura desteapta

de ralu_ca in Prajituri, 29 Oct 2013 | 59000 vizualizari

 

O prajitura care te cucereste...

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 l lapte
  • 9 linguri faina
  • 1 praf sare
  • 2 fiole esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Dupa ce am separat ouale, am spumat galbenusurile impreuna cu zaharul, am adaugat untul topit, dar racit, esenta, faina si am omogenizat bine. Apoi am turnat laptele rece pana ce am obtinut un aluat omogen. Am batut spuma albusurile si le-am adaugat in compozitie, praful de sare, amestecand usor. Compozitia este destul de lichida. Intr-o tava am pus hartie de copt si am turnat compozitia (moale) si am introdus la cuptorul preincalzit si am lasat la foc moderat 1 ora, pana se rumeneste. Dupa ce s-a copt am stins focul si am lasat in cuptor sa se raceasca. Am portionat si am pudrat cu zahar pudra vanilat.

A iesit...o nebunie!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

30.10.2013, 16:18

diana_k 1

31.10.2013, 08:25

mmmonica 1

13.08.2015, 17:11

buna ziua, am facut si eu prajitura asta ieri, insa se simte numai gust de ou, am impresia ca mananc omleta, am respectat reteta intocmai, voi ce credeti? multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Deșteaptă