Prajitura desteapta

de ralu_ca in Prajituri, 29 Oct 2013 | 45505 vizualizari

 

O prajitura care te cucereste...

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 l lapte
  • 9 linguri faina
  • 1 praf sare
  • 2 fiole esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Dupa ce am separat ouale, am spumat galbenusurile impreuna cu zaharul, am adaugat untul topit, dar racit, esenta, faina si am omogenizat bine. Apoi am turnat laptele rece pana ce am obtinut un aluat omogen. Am batut spuma albusurile si le-am adaugat in compozitie, praful de sare, amestecand usor. Compozitia este destul de lichida. Intr-o tava am pus hartie de copt si am turnat compozitia (moale) si am introdus la cuptorul preincalzit si am lasat la foc moderat 1 ora, pana se rumeneste. Dupa ce s-a copt am stins focul si am lasat in cuptor sa se raceasca. Am portionat si am pudrat cu zahar pudra vanilat.

A iesit...o nebunie!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura desteapta 273259
retete culinare - Prajitura desteapta 273260
retete culinare - Prajitura desteapta 273261
retete culinare - Prajitura desteapta 273262
retete culinare - Prajitura desteapta 273263
retete culinare - Prajitura desteapta 273264

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

30.10.2013, 16:18

diana_k 1

31.10.2013, 08:25

mmmonica 1

13.08.2015, 17:11

buna ziua, am facut si eu prajitura asta ieri, insa se simte numai gust de ou, am impresia ca mananc omleta, am respectat reteta intocmai, voi ce credeti? multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29