Prăjitura Deșteaptă

de Rita Ilies in Prajituri, 18 Ian 2014 | 9796 vizualizari

 

Când am auzit prima dată de ”Prăjitura deșteaptă”, primul lucru pe care l-am făcut a fost să râd. :)) Mă-ntrebam ce denumire mai e și asta? Doar n-o fi vreo prăjitură care se gătește singură... :)
Chiar asta și este. E o prăjitură care își face singură treaba.

Dacă n-ați încercat încă prăjitura care are nevoie doar de ”mânuța gingașă a unei mămici” care s-o ajute să crească frumoasă și încrezătoare, găsiți aici pașii:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 8 ouă
  • 225 g făină
  • 250 g unt
  • două linguri cu apă
  • 1 litru de lapte călduț
  • coaja de la o lămâie
  • 300 g de zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • zahăr pudră pentru pudrat
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Deșteaptă:

Cele 250 g de unt se pun la topit, după care se lasă să se răcească puțin.

Într-un castron încăpător punem gălbenușurile, zahărul, vanilia și cele două linguri de apă, mixându-le pentru a le omogeniza. În compoziția obținută, adăugăm untul topit și ușor răcit. Mixăm, după care presărăm făina ( de preferat cernută ) și mixăm din nou până când se încorporează complet. Adăugam laptele și coaja de lămâie, după care albușurile bătute spumă cu un praf de sare, de data aceasta amestecând ușor cu telul.

Nu vă speriați!!! Știu că ați obținut o compoziție ciudată pentru o prăjitură. Ceva în genul unei supe cremă. :)) Perfect, este exact ceea ce trebuie!

Acum, puneți mâna pe tava și hârtia de copt. :) Știți ce aveți de făcut: puneți hârtia în tavă, apoi compoziția rezultată.

Și-acummm, cu tava la cuptor! Timp de o oră, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, prăjitura se va alege singură iar surpriza de la final va fi una pe măsură!

O cremă densă, între două foi delicioase!

TIPS-URI

1

1. nu bateți albușurile decât spre final, după ce ați obținut compoziția în care trebuie să le încorporați. Altfel, riscați să obțineți un fel de slăninuță dulce. :))

2

2. în locul cojii de lămâie puteți adăuga frunze de mentă rupte sau pisate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Deșteaptă" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

diaconta 1

18.01.2014, 21:52

Faina prajitura ta Rita,da' daca ai avut manuta de-aia gingasa ))

Rita Ilies 1

18.01.2014, 22:03

Nu știu ce zici. )

iry-gabriela 1

27.03.2015, 21:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta