Prajitura "Desteapta"

de Dea_Dea in Prajituri, 14 Mai 2014 | 14885 vizualizari

 

Buna!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri de zahar
  • 100 gr unt
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 5 linguri de faina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Desteapta":

Topim untul si il lasam la racit. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie. Turnam utul topit si omogenizam , apoi adaugam si faina si iarasi omogenizam.Adaugam laptele pe rand si amestecam, pana se omogenizeaza.Se bat albusurile spuma cu praful de sare , iar apoi le incorporam in compozita cu galbenusuri.Punem compozitia in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 50 minute.

P.S. Tava este de 20 x30 

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Desteapta" 319046
retete culinare - Prajitura "Desteapta" 319047
retete culinare - Prajitura "Desteapta" 319048
retete culinare - Prajitura "Desteapta" 319049
retete culinare - Prajitura "Desteapta" 319050

COMENTARII (11)

Dea_Dea 1

14.05.2014, 11:59

Multumesc dragilor

Criss 1

14.05.2014, 12:09

Bunica 1

14.05.2014, 13:19

Ce frumoasati-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29