Prajitura desteapta

de nadina73 in Prajituri, 16 Apr 2010 | 13859 vizualizari

 

o prajitura usor de facut si nu e scumpa "zic eu"

 

INGREDIENTE

  • pt o tava mare
  • 12 oua
  • 1,5 litri lapte
  • 13 linguri de faina
  • 13 linguri de zahar
  • 5 vanilii
  • zahar pudra pt decor
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingura  de unt pt uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu putina sare

Galbenusurile ,zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase,iar in final se amesteca cu albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt (de data acesta nu se pune nici folie nici hartie)si se toarna compozitia ,apoi se da la cuptor pentru 80-90 minute la 140-150 grade dar daca se poate numai jos nu  si partea de sus ,altfel se va rumeni foarte tare.

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie si se mananca cu o poftaaaaaaaaaaaaaa

Se alege singura crema si va ramane ca o foaie  apoi crema si iar foaie(privita din lateral)

PS:Dupa ce o scoateti din cuptor trebuie lasata cel putin 2-3 ore altfel nu se taie bine,de obicei eu o fac seara si atunci dimineata o tai foarte bine si evit dicutiile cu pofticiosi mei care nu au rabdare

Si sa nu uit trebuie folosita o tava inalta fiindca creste foarte mult isi dubleaza aproape volumul la copt dupa care scade

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (35)

mariac 1

19.04.2010, 15:27

ce bine arata simo si eu am facut dar parca nu arata asa de bine

nadina73 1

23.04.2010, 00:43

e nu nu ai pudrat-o cu zahr si de acea

vero_closca 1

19.09.2010, 12:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gofre cu mascarpone de cacao