Prajitura desteapta

de nadina73 in Prajituri, 16 Apr 2010 | 9049 vizualizari

 

o prajitura usor de facut si nu e scumpa "zic eu"

 

INGREDIENTE

  • pt o tava mare
  • 12 oua
  • 1,5 litri lapte
  • 13 linguri de faina
  • 13 linguri de zahar
  • 5 vanilii
  • zahar pudra pt decor
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingura  de unt pt uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu putina sare

Galbenusurile ,zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase,iar in final se amesteca cu albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt (de data acesta nu se pune nici folie nici hartie)si se toarna compozitia ,apoi se da la cuptor pentru 80-90 minute la 140-150 grade dar daca se poate numai jos nu  si partea de sus ,altfel se va rumeni foarte tare.

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie si se mananca cu o poftaaaaaaaaaaaaaa

Se alege singura crema si va ramane ca o foaie  apoi crema si iar foaie(privita din lateral)

PS:Dupa ce o scoateti din cuptor trebuie lasata cel putin 2-3 ore altfel nu se taie bine,de obicei eu o fac seara si atunci dimineata o tai foarte bine si evit dicutiile cu pofticiosi mei care nu au rabdare

Si sa nu uit trebuie folosita o tava inalta fiindca creste foarte mult isi dubleaza aproape volumul la copt dupa care scade

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura desteapta-0
Prajitura desteapta-1
Prajitura desteapta-2
Prajitura desteapta-3
Prajitura desteapta-4
Prajitura desteapta-5
Prajitura desteapta-6
Prajitura desteapta-7
Prajitura desteapta-8
Prajitura desteapta-9
Prajitura desteapta-10
Prajitura desteapta-11
Prajitura desteapta-12

COMENTARII (35)

mariac 1

19.04.2010, 15:27

ce bine arata simo si eu am facut dar parca nu arata asa de bine

nadina73 1

23.04.2010, 00:43

e nu nu ai pudrat-o cu zahr si de acea

vero_closca 1

19.09.2010, 12:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41