Prajitura desteapta

de Andreea Baraboi in Prajituri, 21 Feb 2015 | 3532 vizualizari

 

Buna seara , weekendul acesta va servesc cu cu o prajitura lejera desi calorica dar foarte delicioasa,fiind ea desteapta ne-a incantat pe toti !!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 pachet unt
  • 1 esenta vanilie
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 litru lapte
  • un praf sare
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Separam albusurile de galbenus.

Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devin spumoasa si lucioase !

Untul se  topeste si se lasa sa se raceasca !

Galbenusuile se bat cu zaharul pana  obtinem o crema si apoi unim untul mixam bine si apoi   faina treptat , laptele  si esenta de vanilie!

Unim in 3 etape albusurile  batute spuma in compozitia de galbenusuri cu miscari ample de sus in jos.

Turnam compozitia in  tava de cuptor unsa cu unt si  tapetata cu faina, in prealabil e de preferat  ca cuptoru sa fie preincalzit .

Dam compozitia la cuptor pana ce aceasta se rumeneste deasupra , circa 40 min la foc potrivit.

Esentialul la aceasta prajitura e sa o lasam  sa se raceasca circa 2 h.

Se  portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura desteapta-0
Prajitura desteapta-1
Prajitura desteapta-2

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

21.02.2015, 22:21

Ce buna este!

dantes

dantes 1

22.02.2015, 08:56

Buna tare!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.02.2015, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!