Prajitura desteapta cu branza

de Miha in Prajituri, 24 Mai 2010 | 20234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g smantana
  • 50 g unt
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 g branza
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu branza:

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adaugauntul topit si racit,  frisca lichida si smantana si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Separat mixam branza de vaci cu restul de zahar, esenta de vanilie si 1 ou. In functie de cat e de uscata branza se mai poate adauga un ou, dar trebuie avut in vedere ca aceasta compozitie nu trebuie sa fie prea moale.

Turnam intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) foarte bine uns cu unt compozitia cu faina, apoi chiar in mijloc compozitia cu branza. Nivelam si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor. Cand s-a racit foarte bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura desteapta cu branza 33783
retete culinare - Prajitura desteapta cu branza 33784
retete culinare - Prajitura desteapta cu branza 33785

COMENTARII (32)

Sylvia 1

25.05.2010, 20:28

Bestiala arata am si pus-o la favorite, asta e prima care o fac . 5 furculite de la mine

Madalief 1

24.01.2012, 02:41

Arata super!
Miha, cu ce as putea inlocui branza de vaci? Cu ricotta,feta sau mascarpone? Aici in Olanda nu se gaseste branza de vaci. Multumesc anticipat pentru raspuns!

Miha 1

24.01.2012, 08:43

Madalief, cred ca mai degraba cu ricotta. Sau o crema de branza gen Philadelphia.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S